kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

KISA KISA KISA


'Türkiye, Renault'nun tarihi kalesi'
Oyak-Renault Başkanı Manuel Gomez, Türkiye'nin Renault'nun tarihi kalelerinden biri olduğunu söyledi. Gomez, Renault'nun bir süre önce uluslararası arenada büyümeyi ve bu bağlamda gerekli strateji ve araçları geliştirmeyi kararlaştırdığını belirterek, "Bu stratejimizi üç ana öge üzerine kurduk. (Kalelerimiz) dediğimiz Türkiye, Kuzey Afrika ülkeleri ve Kolombiya'daki çalışmalarımızı güçlendireceğiz" dedi. Gomez, ürün yelpazesinin yenilenmesi çalışmalarına Türkiye ile başladıklarını da vurguladı.

Metro'nun Türkiye cirosu % 36.7 arttı
Perakende zinciri Metro AG Türkiye'nin satışları 2000 yılında bir önceki yıla göre yüzde 36.7 oranında artış gösterdi. Türkiye, 2000'de gerçekleştirilen toplam 732 milyon euroluk satışla Almanya dışındaki tüm Metro grupları arasında en fazla satış yapılan 10. ülke oldu. Metro AG'nin Almanya'da açıklanan 2000 yılı finansal sonuçlarına göre, grubun 2000 yılı net satışları yüzde 7.1 oranında artarak 46.9 milyar euroya yükseldi. Türkiye Metro Grubu'nun satışlarının yüzde 70'ini ise Metro Cash & Carry oluşturuyor.

Turyap 'fare' ile ev gezdirecek
Türkiye'nin en yaygın gayrimenkul pazarlama zinciri Turyap, bilgisayarla emlak pazarlanmasına yönelik olarak hazırladığı "Sanal Turyap" projesi ile masa başında gayrimenkul arama uygulamasını başlatıyor. www.turyap.com.tr adlı sitede 10 bin adet veriyi barındıran Turyap, gayrimenkulün üç boyutlu fotoğraflarıyla birlikte evlerin içinde sanal bir gezinti yapılmasına olanak sağlayacak şekilde düzenleniyor. Bu sistem sayesinde bilgisayarınızın başına geçerek elinizdeki mouse ile aradığınız evin özelliklerini belirttiğinizde, istediğiniz evi gezebileceksiniz.

Temel Reis krize meydan okuyor
Barbie'den Temel Reis'e, Garfield'dan Ağaçkakan Woody'ye kadar birçok çizgi film ve film lisansını elinde bulunduran Gamma Medya Ajansı, her sektörden ürünlere lisans hakkı veriyor. Geçtiğimiz günlerde 10. yılını kutlayan ajansın kurucusu Zeynep Ataman, özellikle tekstil alanında Avrupa ve ABD pazarları için sadece birer fason üretici konumunda olan Türk firmaların, artık lisanslı ürün sattıklarını belirtti. Ataman, Fatoş-Basri, Garfield, Herkül, Zeyna gibi çizgi film kahramanlarının lisansını alarak tekstilden gıdaya, oyuncaktan kırtasiyeye kadar her alanda kullanılabileceğini söyledi. Atakan, markanın kendilerinde hazır olduğunu bunun yanı sıra çok güçlü tasarım desteği de verdiklerini ifade etti. Lisans hakkını alabilmek için toptan satış fiyatının üzerinden yaklaşık yüzde 10-12 gibi telif bedeli ödendikten sonra her kontratta şirketin hacmine göre değişen minimum garanti ücreti ödeniyor.

Axa Oyak, yüksek faiz dinlemedi
Axa Oyak Sigorta 2001 yılının ilk üç aylık sürecinde 48 trilyonluk prim üretimi, 11.8'lik pazar payı ve yüzde 64'lük büyüme oranıyla sigorta sektörünün yaklaşık on puan üzerinde bir büyüme kaydetti. Axa Oyak Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz, ekonomik krizi avantaja dönüştürmeye çalıştıklarını, bunun için insan kaynaklarına ve altyapıya önem verdiklerini söyledi. "Kısa vadeli hesaplar yapmıyoruz" diyen Korkmaz, şirketin, faizlerin 7 bin 500'e çıktığı gece bile hasarlarını gecikmeye yer vermeden ödediğini ifade etti.

FED aylık indirimini yaptı
ABD Merkez Bankası (FED), Çarşamba günü yapılan toplantı sonunda faiz oranlarını çeyrek puan düşürdüğünü duyurdu. Kurumun 2 gün süren toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, federal fonlama faizi Nisan 1994'den bugüne en düşük seviye olan yüzde 3.75'e indirildi. Reeskont faizi de yüzde 3.5'ten yüzde 3.25'e geri çekildi. FED, ABD ekonomisinde gözlenen yavaşlamayı sona erdirmek için bu yıl 6'ncı kez indirelen faiz oranları ile birlikte ekonomiyi yeniden canlandırabilmeyi ümit ediyor. FED'in bu yıl her toplantısından faiz indirimi çıktı.

Telekom pazarlığı piyasayı gerdi
Türk Telekom'un yeni yönetim kurulunun atanması konusunda Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş arasında ortaya çıkan gerginliğin dün geç saatlerde çözülmesi, piyasaları gölgeledi. Gün boyunca borsa yatay bir seyir izlerken, hisse senetleri yüzde 0.7 oranında geriledi, endeks günü 11 bin 84 puandan kapattı. Gün içerisinde en yüksek 1 milyon 280 bin seviyesi gören dolar kapanışta 1 milyon 273 bin liraya indi. Bono faizleri ise bir gün içinde yüzde 88'i gördüyse de kapanış 87.48 oldu. Gün boyunca Telekom sorunun çözülmesini bekleyen piyasalarda çözüm yönünde bir umut olmakla birlikte tedirginlik hakimdi. Bankalararası piyasada dolar en iyi alışta bir milyon 250 bin lira ile 1 milyon 280 bin lira arasında dalgalandı.

Sümerbank'a tek talip Oyakbank
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TSMF) kapsamında bulunan Sümerbank ile ilgili başlatılan ihale süreci tamamlanırken, bankaya tek bir teklifin geldiği öğrenildi. Daha önce de defalarca Sümerbank ile ilgilendiğini açıklayan Oyakbank, beklenildiği gibi bankaya teklif verdi. Dün konu ile ilgili açıklama yapması beklenen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun Demirbank'ta süren pazarlıkların da etkisi ile açıklamayı bugüne bıraktığı tahmin ediliyor. Sümerbank için tek teklif alan BDDK'nın Oyakbank'a sıcak baktığı ileri sürülüyor. Oyakbank, Fon bankaları arasında en çok talep gören Demirbank'a da teklif vermiş durumda. Salı gününden beri Ankara'yı mesken tutan Oyakbank Genel Müdürü Mehmet Özdeniz ve diğer üst düzey yöneticiler BDDK'ya teklifleri ile ilgili sunum yapıyorlar.

Egebank'ın malları satışa sunuldu
Sümerbank çatısı altında toplanan 6 bankadan biri olan Egebank'ın, Ankara'da bulunan Turan Güneş Şubesi'nin eşyaları dün açık arttırma ile satıldı. Egebank Turan Güneş Şubesi'nde bulunan dolap, koltuk, para sayma makinası, sandalye, masa, faks makinası, klima, buzdolabı, müzik seti, klima, sehpa, yangın söndürme cihazı, tablo ve çöp kutusu gibi eşyalardan oluşan 173 parça malı Eskidji Müzeyade Evi tarafından açık arttırma usulü ile dün satıldı. Açık arttırmaya, Sümerbank'a 250 milyon lira teminat yatıran 45 kişi katılırken, eşyalar 1 milyon lira ile 600 milyon lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu. Müzayededen çalışma masası, sandalye gibi eşyalar satın alan bilgisayar şirketi sahibi Ergün Kaleli, Egebank'ın eşyalarının çok yeni olduğunu ve piyasa değerlerinin altında satıldığını söyledi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır