kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Tasfiye durdu


BDDK'nın Türkbank'ın 1 Temmuz tarihinden itibaren tasfiyesini öngören kararı Danıştay'a takıldı.
Türkbank Munzam Vakfı tarafından kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davayı ele alan Danıştay 10. Dairesi, idarenin savunması alınana kadar yürütmenin durdurulması yönünde karar aldı. Vakıf yetkilileri, Danıştay'a açtıkları davada BDDK'nın söz konusu kararının hangi yasanın, hangi maddesine göre alındığının belirtilmediği ve hukuki dayanığı olmadığı ileri sürümüşlerdi.

Dün konuyla ilgili kararını açıklayan Danıştay 10. Dairesi, ilgili idarenin savunması alınıncaya kadar BDDK'nın 21 Haziran 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararının yürütmesini durdurdu. Davalı idarenin savunması geldikten sonra Danıştay 10. Dairesi yürütmenin durdurulması istemini yeniden görüşüp karara bağlayacak.

1 TEMMUZ'A YETİŞMEZ
Danıştay 10. Dairesi'nin verdiği karara davalı idarenin itiraz hakkı bulunuyor. Ancak bu itirazın, BDDK'nın kararının yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2001'den önce sonuçlanması mümkün değil. BDDK'nın savunması geldikten sonra verilecek olan karara, hem davacı hem de davalıların itiraz hakkı bulunuyor.

Türkbank Munzam Vakfı Başkanı Celal Balaban, bankanın kesin karar verilene kadar mevduat toplamaya devem adeceğini açıkladı.

BDDK, 21 Haziran 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, Türkbank'ın 1 Temmuz 2001'den itibaren bankacılık işlemi yapma ve mevzuat kabul etme iznini kaldırmıştı.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır