kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Ali Kantur: Türkiye'de girişimci korunmuyor!


Tepe Grubu Murahhas Azası Kantur, "Hangi ülkeye gitsek yatırım için önümüze kırmızı halı seriyor. Türkiye ise girişimciyi kaçırıyor" dedi
Tepe Grubu Murahhas Azası Ali Kantur, Türkiye'nin, krizi yeni, yerinde ve akıllı yatırımlar yaparak ve böylece istihdam yaratarak aşabileceğini söyledi. Ancak, girişimci şirketlerin azlığının çok büyük engel yarattığını belirten Kantur, "Vergiler çok yüksek. Girişimci yatırım yapmaya korkuyor. Yeni yatırımlar desteklenmiyor. Durum böyle olunca aslında girişimciyi değil, girişimciyi kaçıranları suçlamak lazım" dedi.

Kantur, şöyle devam etti:

"Dubai'de her 6 ayda bir devlet size birini göndererek bir probleminiz veya eksiğiniz olup olmadığını soruyor. 'Yol kötü, müşteri gelmiyor' diyorsunuz, yolunuz yapılıyor. Macaristan sizden değil vergi almak, fabrikanın arazi parasını bile istemiyor."

Türkiye'deki mobilya sektörünün yüzde 40 küçüldüğünü de belirten Kantur, doğru maliyet politikasının önemine değindi ve kendilerin bu felsefeyle yola çıkarak 11 milyon dolarlık yeni yatırımı yaptıklarını açıkladı. Yılsonuna kadar 5 milyon dolarlık daha yatırımla genişletecekleri yeni fabrikalarında el değmeden mobilya üretecek olan şirket, günde 200 yatak odası takımı çıkartabilecek. Tepe Mobilya, yeni fabrikasıyla yıllık üretim kapasitesini 30 milyon dolar artırmayı hedefliyor.

Maria İNANDI

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır