kapat
27.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Yılmaz'dan "sivil devrim" sloganı


Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, üzerinde uzlaşmaya varılan 37 maddelik Anayasa değişikliğini "sivil devrim" olarak tanımladı.
Yılmaz, bunun gerçekleşmesinin, halkın siyasete güvensizliğini önemli ölçüde gidereceğini, siyasetçiye güven ve itibar, Meclis'e ise saygınlık kazandıracağını söyledi.

"DEĞİŞİKLİK ŞART"
FP'nin kapatılmasını da değerlendiren ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, "Bir siyasi partinin mahkeme kararıyla kapatılması, bir ülkeye, bir ülke demokrasisine onur getirecek, şeref getirecek bir olay değildir" dedi.

Devlet Bakanı Kemal Derviş'in bilgi verdiği ANAP Grup Toplantısı daha sonra basına açıldı. Yılmaz, yaptığı konuşmada, Partilerarası Uzlaşma Komisyonu'nun üzerinde mutabakata vardığı 37 maddelik Anayasa değişikliğine değindi. Yoğun Meclis gündemine rağmen üzarinde uzlaşmaya varılan 37 maddenin 12'sinin AB'ye verilen Ulusal Program kapsamında yapılması gerekenler, geri kalan 25'inin ise tüm siyasi partilerin savunduğu değişiklikler olduğunu anlatan Yılmaz, "Bunlar, ta kuruluşumuzdan beri savunduğumuz düşünce, ifade ve inanç hürriyetinin önündeki engelleri ortadan kaldıran ve Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından mutlaka yapması gereken değişikliklerdir" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır