kapat
27.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

'Arkadaş'ı söylediler


GATA Sağlık Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan hemşireler 12 Eylül'ün yasaklı sanatçısı Melike Demirağ'ın şarkısını söylemek için komutanların gidişini bekledi
Askeri yönetimin 12 Eylül darbesiyle yasaklı sanatçılar arasına giren Melike Demirağ'ın "Arkadaş" isimli parçası, tam 21 yıl sonra dün askeri bir karargahta çınladı. GATA Sağlık Meslek Yüksekokulu 2000-2001 mezunu 102 hemşire, GATA Spor Salonu'nda düzenlenen törenle diplomalarını aldıktan sonra, önce keplerini havaya fırlattılar, sonra kolkola girerek bir dönemin yasaklı "Arkadaş" şarkısını söylediler. Öğrenciler, mezuniyet sevinçlerini GATA Dekanı ve Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof. Tbp. Tümgeneral Çetin Harmankaya tören salonundan ayrıldıktan sonra sergilediler.

BESTECİSİ KAÇAKTI
Arkadaş, "Yılmaz Güney sineması"nın ilk örneği olarak 1970'li yıllarda çevrilmişti. Başrolleri Güney'le birlikte Melike Demirağ'ın paylaştığı filmin müziği ise Şanar Yurdatapan'a aitti.

12 Eylül askeri darbesinin ardından Yılmaz Güney gibi Melike Demirağ ve eşi Şanar Yurdatapan da yurt dışına kaçmış ve bir süre Almanya'da sonra da Fransa'da yaşamışlardı. Yılmaz Güney, Fransa'da hayatını kaybederken Demirağ ve Yurdatapan 1989 sonunda Türkiye'ye dönmüştü. Arkadaş şarkısı ise yıllarca TRT'nin çalınmasını yasakladığı parçalar arasında yer aldı ve kasetleri de satılmadı. Şimdi ise artık sol kesimin parçası olmaktan çıktı ve arkadaşlıkların duygusal simgesi haline geldi.

Arkadaş
Bir kıvılcım düşer önce

büyür yavaş yavaş

Bir bakarsın volkan olmuş

yanmışsın arkadaş

Dolduramaz boşluğunu

ne ana ne kardaş

Bu en güzel bu en sıcak

Duygudur arkadaş

Ortak olmak her sevince

her derde kedere

Ve yürümek ömür boyu

beraberce elele

Olmayacak o ta içten

gülen güzlerde yaş

Bir gün gelip ayrılsak bile

Seninle arkadaş.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır