kapat
27.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Tüpçü Yusuf artık ekstraya çıkamıyor


Aygaz bayii Yusuf Çalışır bir zamanlar düğünlerde ekstraya çıkardı. Şimdi nadiren çıktığı sahnelerde kriz türküsü söylüyor
Yusuf Bey krizden en çok çocuklarının etkilendiğini söylüyor:

"Ayda 2-3 kez çocuklara muz alırdım. Şimdi muzun adını unuttum, hoş mevsimi de geçti. Bizim ufaklıklar dondurmayı çok sever. Geçen yaz, onlara her akşam dondurma alırdım. Şimdi haftada iki defa alabiliyorum. Son Anneler Günü'nde eşime 18 milyon liraya bir tişört aldım. Çocuklara da birer tişört aldım. Son 4 ayda onlara alabildiğim tek hediye tişörttü. Halbuki planım Yeşim'e bir bulaşık makinesi armağan etmekti. Ne umduk, ne bulduk! Büyük kızım Ferya, ilkokul 3'e gidiyor. Ona ayda 50 milyon lira harçlık veriyordum. Ekonomik kriz onu da vurdu. Çünkü harçlığı 25 milyona indi."

Çalışır'ın bir özelliği de hafta sonlarında düğünlere ekstraya çıkması. Ayda kazandığı 700 milyon evini geçindirmeye yetmeyince bu yola başvuran Çalışır, krizden önce 300-400 milyona yakın ek gelir elde ediyordu, şimdi tek tük ekstraya çıkıyor. Hem şarkı söylüyor hem de saz çalıyor. Bu nadir günler için günün anlam ve önemini belirten bir türkü besteleyen Çalışır, reytingini yükseltmeyi amaçlıyor. İşte mağdur vatandaş Yusuf Çalışır'ın kriz türküsü:

KRİZ DELDİ GEÇTİ
Bunlar var ya, var ya bunlar

Bunlar bizi soyanlar

Gariban ekmek alamıyor

Dolar her gün zamlanıyor

Vurgunu yapanlar kaçıyor

Bunlar var ya, var ya bunlar

Kirve, bunlar utanmazlar.

Bunlar var ya, var ya bunlar

Yetim hakkını çalanlar

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır