kapat
27.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Yeni mekan sahil yolu


Eşini dostunu toplayıp bir restorana yemeğe veya bir bara gidemeyen dargelirli vatandaşlar, sahil yolu kenarlarında yaptıkları piknikle stress atıyor
Krizden sonra sıcakların da bastırmasıyla bunalan dargelirli vatandaşlar stres atmanın yolunu buldu. Sahil yolu kenarına giden vatandaşlar buralarda piknik yaparak rahatlıyorlar. Mangalını kapan doğru sahilin yolunun tutuyor. Bakırköy-Zeytinburnu sahil yolu ve Bebek sahil hattı piknikçilerin en yoğun olduğu yerler.

Biz de soluğu doğruca aşıkların, ailelerin, balık tutanların, piknikçilerin ve seyyar satıcıların doldurduğu sahillerde aldık soluğu. Neden buralara geliyorlardı? Burada yenilen akşam yemeğinin lüks restoranlardan ne farkı vardı?

Mehmet Çetin, ailesini kaptığı gibi sahile koşanlardan. Çetin, sahil yolu kenarında pikniği şöyle anlatıyor: "Güngören'de oturuyoruz. Arabamız olmadığı için daha uzak ve sakin yerlere gidemiyoruz. Biz de birarada olup biraz hava alabilmek için buraya geliyoruz. Valla bazen mangal bazen de bugünkü gibi hazır yemek getiriyoruz."

BOĞAZ'A KARŞI RAKI KEYFİ
Feridun Erkoşan ailesi ve komşusuyla birlikte sahilin akşamcılarından. Bebek'te rakısını Boğaz'a karşı yudumlayarak yaptığı keyfini şöyle anlatıyor: "Herkes bütçesine göre stres atmanın yolunu arıyor. Bundan daha hesaplı ve keyifli piknik olmaz. Menüde kuzu şiş, tavuk pirzola, zeytinyağlı ayşekadın, salata, rakı ve kola var. Bunların hepsi tam 11 kişiyi doyuruyor ve toplam fiyatı 15 milyon lira. Karşı kıyıya karşı rakı yudumlamak çok güzel oluyor. Bundan iyisi can sağlığı."

İlker AKGÜNGÖR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır