kapat
27.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Vargücümüzle bastıracağız


Siyasal Partiler Yasası'nın değiştirilmesi için Ankara çıkartması yapan TÜSİAD'ın Başkan Yardımcısı Mustafa Koç, "Yeni Siyasi Partiler Kanunu için vargücümüzle bastıracağız" dedi
Son günlerde sık sık "Siyasetteki sıkıntılar ekonominin önünü tıkadı" şeklinde görüş bildiren TÜSİAD, sorunlara çözüm önerilerini siyasilerle paylaşmak için Ankara turuna çıktı. Dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Bülent Ecevit ve Maliye Bakanı Sümer Oral ile görüşen TÜSİAD heyeti, Siyasi Partiler Yasası'nda değişiklik öngören bir paket önerisi sundu.

YENİLENME ŞART
Paketin açıklandığı basın toplantısında bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Parlamento İşleri Komisyonu Başkanı Mustafa Koç, önümüzdeki yasama yılında parlamentodan tüm siyasi partilerin uzlaşması ile hazırlanmış bir siyasi partiler kanununun geçmesini umduklarını söyledi. Çoğulcu, özgürlükçü, şeffaf ve topluma değer veren bir siyasi parti yapısının sağlanmasını ümit ettiklerini bildiren Mustafa Koç, yasalarda değişiklik yapılması için vargüçleriyle bastıracaklarını söyledi.

Koç, çeşitli platformlarda "TÜSİAD niye bu konularla uğraşıyor? Ekonomik konularla bunların ne ilgisi var?" denildiğini hatırlatarak, bu soruların cevabının yaşanan ekonomik süreçte kendiliğinden ortaya çıktığını söyledi. "Siyasi yapıdaki tıkanıklıklaron, yıllar içinde birikerek ekonomik krizin temellerini attığı anlaşıldı" diyen Koç, ekonominin yeniden yapılandırılmaya başladığı bu dönemde siyasi sistemin de yenilenmesi gerektiğine işaret etti. Koç, siyasetin, çağdaş bir siyaset ve devlet anlayışının yeşermesine imkan sağlayacak bir anlayışla yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

HÜKÜMET DEVAM
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan ise hükümetin işe devam etme kararlılığında göründüğünü, liderlerle yaptıkları görüşmelerde herhangi bir istikrarsızlık görmediklerini söyledi. Özilhan, "2 ay gibi bir sürede 15 tane yasanın çıkması hepimizi sevindirdi. Türkiye'nin önünü açtı. Bunlar, bizim için çok önemliydi. Hükümette bir istikrar olduğunu, üç partinin liderlerinin, bu hükümeti devam ettirme arzusunda olduklarını, Türkiye'nin herhangi bir seçim yükünü taşıyamayacağının anlaşıldığını ve dolayısıyla herhangi bir istikarsızlık görmediğimizi de sizlere belirtmek istiyorum."

PARTİ KAPATMA SON ÇARE OLMALI
Fazilet Partisi'nin kapatılmasıyla ilgili olarak bir yazılı açıklama yapan TÜSİAD, mahkeme kararına saygı duymak gerektiğini bildirdi. TÜSİAD ancak, partilerin kapatılmasının en son başvurulacak cezalandırma yöntemi olarak düşünülmesini istedi. Açıklamada, "Hem Anayasa'da, hem de Siyasi Partiler Yasası'nda gerekli değişiklikler hemen ele alınmalı" denildi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır