kapat
27.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

'Adamlarım temiz'


Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Telekom'a atanacak yeni yönetim için "Benim önerdiğim adamlar temiz, diğerleri çürük çıkarsa karışmam" dedi
Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, bugün yapılacak Telekom Genel Kurulu'nun esasen Hazine'nin işi olduğunu, kendisinin sorun çıkarmasının sözkonusu olmadığını, ancak bazı hassasiyetleri bulunduğunu söyledi. Bakan olarak önerdiği isimlerin kamuoyunda tartışıldığını ancak Devlet Bakanı Kemal Derviş'in önerdiği isimler üzerinde kendisinin tartışma konusu yaratmadığını ifade eden Enis Öksüz, şöyle devam etti: "Bu, koalisyon adabı içinde çözülecek bir konudur. Benim, sayın Derviş'in ve hatta sayın Mesut Yılmaz'ın da önerileri olmuştur. Benim önerdiğim isimler, Telekom'un içinden, üniversiteden temiz insanlar. Zaten yanlış adamları çevremde barındırmıyorum, kafalarını koparıyorum. Telekom'a, özel sektörden isimler de gelmeli önerisi var. Buna itirazım yok ama belli şartlarımı söylemek zorundayım. Öncelikle bu isimler temiz olmalı, herhangi bir şirketin adamı olmamalı, şaibeli olmamalı, bir şirketin temsilcisi gibi göründüğü için rakip şirketleri harekete geçirecek isimler olmamalı. Sonuçta benim önerdiklerim çürük değil. Ancak diğerlerinden çürük çıkarsa sorumluluk o isimleri önerenlerin olur."

Öksüz, Derviş'le akrabalık bağı olduğu belirtilen Faruk Eczacıbaşı'nın Yönetim Kurulu'na girmekten vazgeçtiğini açıkladığını hatırlattı ve "Bazı konularda menfaat geçişkenliği olabilir diye düşünmüş. Eğer öyle ise doğru davranmış" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır