kapat
27.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Prenses'in eşi Mormon çıktı


Aşkı uğruna Bahreyn'den kaçan Prenses Meryem'in evlendiği Amerikalı denizci çokeşliliğe inanan Mormon Tarikatı üyesi çıktı
Bahreyn Prensesi Meryem el Halife'yi 'kaçırıp' evlenen Amerikalı denizci Jason Johnson'ın Mormon olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Amerikan basınında da Jason'ın, Bahreynli Prenses'e 'kuma' getirebileceği yönünde yazılar çıkmaya başladı. Çok eşliliğe inanan Mormonlar, geçtiğimiz ay Utah eyaletinde tam 4 eşi ve 29 çocuğu bulunan Tom Green adlı bir Amerikalı'nın mahkemelik olmasıyla gündeme gelmişti.

Mormonlar'ın büyük bir çoğunluğu, 12 eş ve 50 çocuğa kadar hakları olduğunu söylüyor. Utah eyaleti nüfusunun neredeyse yüzde 70'ini Mormonlar oluşturuyor. Tek eşliliğe inanan Mormonlar da bulunuyor. Johnson'ın çok eşliliğe inanan bir Mormon olması durumunda Prenses Meryem, 'harem'deki kadınlardan biri olacak...

İLK ÖPÜCÜK SİNEMADA
Şu an Las Vegas'ta Jason'ın ailesinin yanında yaşayan ikilinin bir filme dahi konu olan büyük aşkı, 1999 yılına dayanıyor. O tarihte Bahreyn'de görevli olan Jason, Prenses ile bir alışveriş merkezinde tanıştı. Kısa süre sonra da birbirlerine aşık oldular. İlk kez bir sinemada öpüştüklerini söyleyen Meryem, "Eğildi ve kulağıma bir şeyler fısıldadı. Ben de dönüp onu öptüm" diye anlattı o anı. Bir buluşmalarında Meryem'in ailesine yakalanan çiftin görüşmeleri yasaklandı. Sonunda Jason ve Meryem sahte pasaportla Bahreyn'den kaçmıştı. Jason, ordudaki görevinden atıldı. Aşklarını konu alan filmden elde ettikleri kazançla geçimlerini sağlıyorlar.

Et, sigara, içki, çay, kahve yasak
1830 yılında Joseph Smith ve 5 arkadaşı tarafından kurulan Mormon Tarikatı, kurulduğundan beri Joseph Smith'in soyundan gelen kişiler tarafından yönetiliyor. Amerika genelinde 5 milyon, dünyada ise 10 milyon Mormon olduğu iddia ediliyor. İşte Mormon olmanın şartları:

* Çok eşliliğe inanıyorlar.

* Evlenmeden önce asla öpüşmüyorlar.

* Genç yaşta evleniyorlar.

* Çok eşli çiftlerde kadınlar kocalarıyla dönüşümlü olarak birlikte oluyor.

* İçki ve sigara kullanmıyorlar.

* Çay, kahve gibi kafeinli içecekler ve kola içmiyorlar.

* Eski püskü kıyafetler giyiyor ve makyaj yapmıyorlar.

* Et yemiyorlar.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır