kapat
27.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

AIDS konferansında eşcinsel krizi


AIDS konferansında, İslam ülkeleri eşcinsel ve lezbiyen örgütü temsilcilerinin konuşma yapmalarına izin çıkınca topluca salonu terk ettiler
Birleşmiş Milletler Tarafından düzenlenen AIDS konferansı "eşcinsel krizine" sahne oldu. 25 Haziran'da başlayan ve bugün sona erecek olan konferansta 22 milyondan fazla insanı öldüren ve şu anda dünya çapında 36 milyon kişiyi pençesine alan AIDS hastalığına karşı alınacak önlemler tartışılacaktı. Fakat konferansın ilk gününde bazı İslam ülkeleri temsilcileri bir eşcinsel ve lezbiyen örgütü temsilcisinin konferansta konuşma yapmasına karşı çıktı. 2 saat süren tartışmalardan sonuç çıkmayınca başkanı Finlandiyalı Harri Holkeri, sorunun oylamayla çözümlenmesini önerdi. Bunun üzerine İslam ülkeleri salonu terk ettiler. Boşalan salonda yapılan oylamada, eşcinsel ve lezbiyen örgütünün temsilcisinin konuşma yapması 63 oyla kabul edildi. İkinci kriz ise, okunması gereken bildiri konusunda yaşandı. İslam ülkeleri sonuç bildirisinde eşcinselleri ve lezbiyenleri övücü ifadeler yer aldığını söyleyerek bildiriyi imzalamayacaklarını açıkladılar. İslam ülkelerinin karşı çıktığı bölümde "Erkeklerle seks yaşayan erkeklerin, çok eşli insanların, hayat kadınlarının ve uyuşturucu kullanıcılarının AIDS'e yakalanma riskleri yüksektir" deniliyor. Mısır, eşcinsellikle ilgili bölümün, "Sorumsuz cinsel davranış" şeklinde değiştirilmesini, fahişelerle ilgili bölümün kaldırılmasını önerdi. Vatikan'ın da Müslüman ülkelere destek vermesiyle başlayan kriz konferansta son güne girilirken hala çözülemedi.

Ucuz barların kurbanları
Mary... 23 yaşında. Kenya'nın başkenti Nairobi'deki sayısız karanlık barlardan birinde çalışıyor. Mary gibi on binlerce Kenyalı genç yoksulluğun getirdiği toplumsal prangayla bir gecelik kazanç için AIDS'le tanışıyor. Ve işte Mary'nin anlattıkları: "Arkadaşlarımdan 10 kişi AIDS'den ölü. Kenya'da prezervatifsiz ilişki için olağan talebin 50 misli para alınabiliyor. Yani, 10 bin şilin (130 dolar). Kahroluyorsun, kabul ediyorsun, ölüyorsun..."

Jennifer... 40 yaşında. Nairobi'nin en yoksul genelevlerinden birinde çalışıyor. Kazandığı para, kırık ayna parçasında makyajını tazelemesine ancak yetiyor. Jennifer'in binasında, müşteriler, üç demir karyolada çalışan üç kişinin bulunduğu küçücük odaya üç kişi birden girebiliyor. 35 yaşındaki Wambui ise, yakında bir barda dinlenirken yandaki odadan bir çığlık yükseliyor ve orada çalışan Jennifer'in meslektaşı, dudağı bükük alaycı gülümsemeyle odasından çıkıp AIDS'in hangi kanallardan aktığına tercüman oluyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır