kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ruhun Gıdası


9 Temmuz'a ne kaldı?

Nick Cave and The Bad Seeds / No More Shall We Part (Mute-Virgin / EMI)
Oliver Stone'un 'The Doors' filminde bir sahne vardır: Grup uçağa binerken herkes adını sanını mikrofona söyler. Morrison "Jim" der geçer, sevgilisi Pam ise "Ben Pam. Aksesuvar" der. İşte kendimizi aynen öyle; aksesuvar gibi hissettiğimiz bir akşam, Nick Cave'in Mick Harvey'i de barındıran grubu Bad Seeds'le yeni albümünü koyduk CD player'a. Ondan beri çıkaramadık. Mum ışığında dinleyip duruyoruz. Dinledikçe eriyoruz. 'Karanlıklar prensi' Cave'in sesi zaman içinde yumuşamış, bir nevi Elvis Costello kıvamı almış. Parçalar, sözler 'Melankolinin Tarihi' ansiklopedisinde Cohen'den sonraki maddede yer alacaktır. İlk single "As I Sat Sadly By Her Side" dahil, çoğu Cave'in 'hüzünlü eşi' üzerine. Ama albüm standart Cave albümlerine göre 'aydınlık' bile sayılabilir! 9 Temmuz'da Nick Cave'in Açıkhava'ya tarihi bir gece yaşatacağı kesin.

Charlie'nin siyah melekleri Destiny's Child / Survivor (Columbia / Sony)
Destiny's Child; yani Beyonce Knowles, Kelly Rowland ve Michelle Williams, yeni çıtır zenci grubumuz. (Şimdi bize ırkçı diyeceksiniz. Deyin.) Aldıkları Grammy'lerden, kırdıkları albüm satış rekorlarından onları biliyorsunuz zaten. Ama en çok "Charlie'nin Melekleri"ne yaptıkları şarkılardan tanıyorsunuz. Hele bu günlerde "I'm a survivor, I'm no forgiver!" diye bas bas bağıran 'Kader Ablalar', o eski kıvrak En Vogue gibi filan değiller, ama o türün yeni bir uzantısı sayılırlar. Biz en çok "Question?" diye adama soru sordukları "Independent Women" şarkılarını tutuyoruz.

Vahşi kahramanım benim Megadeth / The World Needs A Hero (BMG)
Evet. Onlar da geliyor. 3 Temmuz'da Maslak Venue'da olacak Megadeth, yeni albümü "The World Needs A Hero"yu sizler için çıkardı ki konserde Dave Mustaine şarkıları söylerken eşlik edebilin. (Tabii bir de dünyanın bir kahramana ihtiyacı vardı...) Grubun 11. albümü, doğrusu diğer Megadeth klasikleriyle karşılaştırınca pek parlak gözükmüyor. Ama gençleri ve genç kalanları hiçbir şey thrash metal gibi avutamaz. O yüzden tam gaz Mustaine ve tayfasına kulak vermekte, ama aynı anda araba kullanmamakta fayda var. Bu arada albüm kapağına dikkat: Dave Mustaine'in böğründen çıkan bir Megadeth maskotu. Seni vahşi şey seni...

Ayşe Deniz Poyraz

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır