kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Öçal ve Dede Montreal'de


Montreal Jazz Festivali kapsamında 3 Temmuz'da Kanada'da 'Türk gecesi' var!
Dünyanın en önemli jazz festivallerinden Montreal Uluslararası Jazz Festivali, her yıl şehrin merkezinde yaklaşık 200 bin kişi tarafından izlenen ve festivalin en önemli etkinliği olan Büyük Açıkhava Konserini (Grand Evenement) bu yıl sanatçılarımız Burhan Öçal ve Mercan Dede'nin vereceği konsere ayırdı. 'Doğu ile Batı buluşuyor' başlığı altında tanıtımı yapılan etkinlik, Burhan Öçal ve Jamaaladeen Tacuma'nın projesi Groove alla Turca'nın yanı sıra, İstanbul Oriental Ensemble ve Mercan Dede Trio'nun konserlerinden oluşuyor.

3 Temmuz saat 21.00'de, General Motors sahnesinde gerçekleşecek gösteri, tüm Kuzey Amerika'da canlı olarak televizyondan izlenebilecek; TV5 International da konseri daha sonra tüm dünyada yayınlamak üzere kaydedecek.

GÖRSEL FESTİVAL
Andre Menard'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği Montreal Jazz Festivali'nin Açıkhava Konseri, ayrıca semazenler ve Erick Villeneuve'ün festival alanındaki yapılara yansıtacağı görsel efektlerle de renklendirilecek. 125 bin vatlık ses sistemi, 400 bin vatlık ışık sistemi, dev ekranlar, özel efektler ve 200 bin civarında izleyici bu konseri unutulmaz bir şölene dönüştürecek.

İlk kez 1980'de düzenlenen festival aynı zamanda büyük plak şirketlerinin buluşma noktası olarak da ayrı bir önem taşımakta.

Bu yıl 22'ncisi düzenlenecek olan Montreal Uluslararası Jazz Festivali 28 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde, 2000'den fazla müzisyene, 500'ü aşkın gösteriye, 150 kapalı ve açık hava konserine ev sahipliği yapacak. Montreal'de sahneye çıkacak uluslararası sanatçılar arasında bu yıl Buena Vista'nın İbrahim Ferrer'i, Diana Krall, Prince ve Cesaria Evora da var.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır