kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Bir İspanyol bir Anadolulu


Makyajı, kıyafetleri ile dikkat çeken türkücü Zara Ulus, "Bu benim kendi havam, kendi soluğum, düşüncelerim" diyor
Boyut albümüyle hedeflediğiniz yere geldiniz mi? (Tamer Egemen Gül)

Bir çarpım tablosu yaptım kendime, o çarpmaları ve bölmeleri yaptığım zaman hedeflediğim yerdeyim. Ancak inanılmaz bir ekonomik kriz, korsan kasetler, radyo ve televizyonların telif haklarını ödemeden bizim parçalarımızı yayınlayabilmesi bizim belimizi kıran sebepler. Kasetimin satış rakamı 300 binin üzerinde, ancak istediğim rakam bu değil. Ama eskiye nazaran bu satış rakamı iyi. Korsan kaset 500 bin satıyorsa biz 300 satıyoruz bu şekilde baktığımızda iyi yerdeyiz.

Hayattaki yaşam amacınız nedir? Hedeflerinizi sormuyorum. (Serap Selan)

Gün geçtikçe kendimi geliştirip, yaşamdaki neden ve niçinlere cevap bulmak. İnsanlarla bu dünyayı cennete çevirerek, onlara hizmet verebilmek.

Sizinle aynı kulvarda koşan sanatçılar arasında en çok beğendiğiniz isimler kimler? (Binnur Tiryaki)

Hepsini beğeniyorum, sonuçta hepsi emek sarfediyor. Hepsinin samimi olarak da bu işe gönül verdiğine inanıyorum. Kimseyle bir sorunum yok.

GERÇEK ADIM'
Size "Zara" takma adını fotoğrafçı Koray Kasap'ın bulduğunu biliyorum. Neden kendi isminizi kullanmak yerine takma isim kullandınız? (Mehmet Alan)

İlgi çekmek adına değil. Fotoğraflarda çok farklı kareler yakaladık, bunları esas ismim taşımayacaktı. Bir de yurtdışında kolaylıkla telaffuz edilebilecek bir isim olsun istedik. Diğer önemli sebep de özel yaşantım ve özel ismim bana kalsın istedim. Ayrıca "Zara" artık benim gerçek ismim, nüfus cüdanımda Zara Neşe Ulus yazıyor.

Daha önce hiç müzik yarışmalarına katıldınız mı? Halk müziğinden şarkılar seslendirdiğinize göre en çok beğendiğiniz ozan ve şairler kimlerdir? (Gökmen Konur)

Çok yarışmaya katıldım. 1991 yılında Milliyet gazetesinin açmış olduğu liselerarası halk müziği yarışmasında Türkiye birincisi oldum. 1996 yılında TRT'nin açtığı yetişmiş ses sanatçısı sınavını kazandım. Diğer soruya gelince, en çok beğendiğim ozan diyemem çünkü hepsi farklı bir düşünce, hepsinin farklı bir akımı var, Aşık Veysel'de görmediğim halde yüreğinde hissedip anlattığı o doğal güzellikleri, Karacaoğlan'da aşkı, Neşet Ertaş'ta sevgiliye sonsuz hitabı buluyorum, bu örnekleri çoğaltabiliriz. Onların herbiri bir gül ve her gülün farklı bir kokusu var.

Halk müziği geleneğine neler kattınız? (Serkan Soyer)

Kattığım bir şey var mı yok mu, bunun tahlilini ancak halk yapabilir, ben yapamam. Geçmişteki türküleri zamanımıza yansıtabilen bir köprü olmak istiyorum.

Ekonomik kriz, kaset satışlarınızı nasıl etkiledi? (Seda Atılgan)

Bütün piyasayı etkilediği gibi bizi de etkiledi. Önemli olan iyi zamanlarımızda da bu zor günlerimizdeki gibi birlikte olabilmek. Belki de bunu öğrenmeye çalışıyoruz.

Saçınızla, makyajınızla, kıyafetlerinizle, hatta tavırlarınızla son derece mistik bir havanız var. Bu planlı programlı bir durum mu, bir imaj danışmanıyla çalışıyor musunuz, doğal haliniz bu mu? (Elvan Güler)

Planlı programlı değil. Öyle olsaydı uzun süredir sizlerin karşısındayım, hiç olmazsa bir dakika başkası değil kendim olurdum ve o zaman açık verirdim. Bu kendi havam, kendi soluğum, kendi düşüncelerim ve tarzım. Ben kültürleri çok seviyorum; bir bakarsınız, İspanyol kültürünün izlerini taşıyan, bir bakarsınız Fransız kültürünün, bir bakarsınız hep baş tacı ettiğim Anadolu kadınının kültürüyle karşınızda olabilirim. Bu benim kültür mozaiğinden çok hoşlanmam ve bunu kendi üzerimde denemeye çalışmamın sonucu.

Okkan anısına Güneydoğu gelini

Mesleğinizden ve içinde bulunduğunuz ortamdan memnun musunuz? (Başak Saruhan)

Ben kendime bir dünya kurdum ve o dünya içerisinde yaşamaya çalışıyorum. Sanat ortamında çok fazla yokum. İşten eve evden işe. Ben evde oturmaktan hoşlanıyorum diye gece hayatını sevenleri eleştirmek yanlış. Ben kendi dünyamı kurdum ve mutluyum, kimseyi yargılamadan yaşıyorum ve böyle de bir dünya istiyorum. Ama mesleğimden çok memnunum.

Müzikle ilginiz nereden geliyor? (Fatma Gümüş)

Küçükken dinlediğim ninniler bile hayatımda önemli yer tutuyor. Daha sonra kasetler, parçalar, taklit yapmak bunlar benimle birlikte olmuş şeyler. Çorap söküğü geliyor zaten alnımızın yazısıysa. Ama en bariz örneği, Yedi yaşındayken dayımın kına gecesinde saz grubuyla birlikte dört saat boyunca sahnede türkü söylememdi. Herkes çok beğenmiş, kendi düğünlerine de gitmemi istedi ama annem ölürüm de izin vermem dedi. Üniversite zamanında ben pilot olmayı istedim bu sefer annem "Konservatuvara gideceksin" diye tutturdu. Ve sonunda konservatuvara başladım.

Gaffar Okkan suikastini konu alan bir film projesinde rol alacağınızı duydum. Bu film projesinden biraz bahsedebilir misiniz? (Ayşe Konur)

Bu benim projem değil, benim filmim de değil, sadece konuk oyuncu olarak yer alıyorum. Sevgili Osman Sınav ve eşi bizim aile dostumuz, benim böyle filmde olmamdan mutluluk duyacağını söyledi ve ben de bundan büyük şeref duyarım. Filmde Diyarbakır'da bir Güneydoğu gelinini canladıracağım ama konuk oyuncuyum.

* Yeni çalışmalarınızı ne zaman dinleyeceğiz?

Eylül ayında sürprizlerle gelmeyi düşünüyorum. Türk Sanat Müziği ile ilgili de çalışmalarımız var. Ağustos'ta İstanbul'da bir konserimiz var.

AYSUN ÖZ

Haftaya konuğumuz Tarık. Sorularınızı www.porttakal.com adresine bekliyoruz

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır