kapat
26.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Dünya Türkiye'yi alkışladı


İngiltere'nin başkenti Londra'da dün başlayan Dünya Uyuşturucu Kongresi'nde Türkiye, uyuşturucu trafiğinin engellenmesinde ve uyuşturucu mafyasına karşı düzenlenen operasyonlar nedeniyle büyük övgü aldı.
46 ülkeden Emniyet ve Adalet Bakanlığı'nın üst düzey yetkililerinin aralarında bulunduğu 750 delegenin katıldığı Kongre'de söz alan İngiltere Gümrükler Genel Müdürü Richard Broadbent Türkiye'nin son 2 yıl içinde ABD ve Avrupa'yı hedef alan 3 önemli operasyonda uyuşturucu mafyasının elebaşlarının yakalanmasında başrolü oynadığını vurguladı.

Kongre'de konuşan tüm katılımcılar Türkiye'nin G8 ülkelerinde yapılan uyuşturucu ile mücadelede anahtar ülke konumunda olduğunu belirtti. Özellikle son 3 yılda Türkiye'nin AB ülkeleri uyuşturucu ile mücadele ekiplerine verdiği bilgi ve Avrupa çapındaki operasyonlara olan katkısının gözardı edilemeyecek kadar büyük olduğunun altı çizildi.

Türkiye anahtar ülke
Kongre'de sunulan rapora göre 2 yılda 5'i ABD'de, 25'i ise AB ülkelerinde olmak üzere 29 operasyonda Türkiye başrolü oynadı. Toplam değeri 20 milyar doların üzerinde bulunan operasyonlar sonucunda PKK'nın başını çektiği uyuşturucu trafiğinin tamamen önü kesilmiş oldu.

JAN DEVLETOĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır