kapat
21.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Ecevit, Derviş'e kızdı


Başbakan Ecevit, MHP'li bakanların uyarısı üzerine Devlet Bakanı Kemal Derviş ile özel bir görüşme yaparak "Hükümetteki tartışmaları dışarı taşımayın" uyarısında bulundu
Başbakan Bülent Ecevit, MHP'li bakanları TÜSİAD'a şikayet eden Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'e kızdı. MHP, Derviş'i konuşmaları nedeniyle Ecevit'e şikayet ederken, Ecevit de, Derviş'le görüşerek hükümet içindeki tartışmaları dışarıya taşımaması konusunda uyardı. Bu tür açıklamaların hükümete ve programa zarar verdiğini belirten Ecevit dün de "Önemli olan sonuç almaktır. Biz tartışıyoruz, görüşüyoruz, sonunda belli noktalarda görüş birliğine varıyoruz. Uygulamayı da program hedeflerine de kararlılıkla sürdürüyoruz" diye açıklama yaptı.

MHP'LİLER FENA KIZDI
Daha önce MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, MHP'li Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ve Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ve Devlet Bakanı Faruk Bal'la üst üste sert tartışmalar yaşayan Derviş, kabinedeki tartışmaları önceki gün patronlar kulübüne taşıdı. İstanbul'da TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısının ardından verilen yemekte bir konuşma yapan Derviş, reformlar sürecinde bazı zorluklar yaşandığını belirterek kamu işçileriyle olan müzakereler ile buğday ve tütün konusundaki tartışmaların yanısıra Emlak Bankası ile kamu bankalarıyla ilgili tartışmaların bu süreçte yaşanan zorluklar olduğunu kaydetti.

"MORATORYUM BİLE DÜŞÜNDÜK"
Bir ara moratoryumu bile düşündüğünü açıklayan ve "Bunalıma girmedik ama, program yürüyecek mi, yürümeyecek mi tartışması çıktı" diyen Derviş, şöyle konuştu: "Kamu işçileri, sendikal çerçeve içinde sorumlu davrandılar. Zorluk yaratmadılar. Sonuçta bu bir müzakeredir. Ama diğer 3 konu farklı. Orada aslında bu programı uygulayan takım içinden 'Bunu ben uygulamak istemiyorum' diye sesler çıktı. Bu tabii çok şaşırttı, bunun olmaması gerekir. Programı beraber uygulayalım dediğimiz zaman takım olarak uygulamamız lazım. Yani 'Ben bu konuda yokum' diye o takımın içinden birisi çıkarsa ciddi soru işaretleri doğuyor. Zorluklar yaratıyor. Güven ortamının tekrar gelmesi açısından zorluklar oldu. Bu tip sorunları yaşamamamız lazım. Hükümet olarak programın arkasındayız, Başbakanımızın kesin desteği var. Program Mayıs ayındaki hedeflerini beklenen düzeyde aynen tutturdu."

MECLİS'TE UYARDI
TÜSİAD'daki konuşmasının ardından Ankara'ya dönen Derviş, TBMM'de Başbakan Bülent Ecevit'in odasındaki toplantıya katıldı. Ecevit, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık'ın da katıldığı toplantıda kamu bankalarının yeniden yapılandırılmasını yürütecek bürokratların yargılanmasını önleyecek yasal düzenleme konusundaki krizi değerlendirdi. Ecevit, toplantının sonunda Derviş'le özel bir görüşme yaparak TÜSİAD konuşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sözlerinin MHP'li bakanlarda da rahatsızlık yarattığını belirten Ecevit, zaman zaman tartışmalar yaşanmakla birlikte hükümetin büyük bir uyum içinde çalıştığını belirterek, bunların hükümetin iç sorunu olarak kalması ve kamuoyuna bu şekilde yansımaması gerektiğini söyledi. Ecevit, dün de gazetecilerin Derviş'in önceki gün TÜSİAD'da yaptığı konuşmayla ilgili sorusu üzerine "Benim o yönde bir kaygım yok. Önemli olan sonuç almaktır." açıklamasını yaptı.

DERVİŞ'İN TÜSİAD'DAKİ KONUŞMASI BARDAĞI TAŞIRDI
Derviş'in TV'lerden canlı yayınlanan TÜSİAD konuşmasında isimlerini vermese de MHP'li bakanlardan yakınması, MHP'lilerden büyük tepki gördü. MHP'li bakanlar ve milletvekilleri Derviş'in sözlerine duydukları tepkileri Bahçeli'ye, o da Başbakan Ecevit'e aktardı. Derviş'in bu konuşmasından kendisi de rahatsızlık duyan Ecevit aynı gün Derviş'e gitti ve : "Üç partili bir koalisyonda tartışmalar olması doğaldır. Bunların iç sorun olarak kalması ve kamuoyuna yansımaması gerekir. Kamuoyu önünde bu tür konuşmalar yapmak, hükümetteki uyum ve programın uygulanması açısından zararlı olur. Daha özenli davranın." dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır