kapat
21.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Kavi: Dört ayda varlığımızı yitirdik


İSO Başkanı Hüsamettin Kavi, Şubat krizinden sonra geçen 4 ayda, varlıklarının çok önemli bir kısmını kaybettiklerini, çalışanların işlerini yitirdiğini ve piyasaların döküldüğünü belirterek, "Faizleri ödeyecek ne kaynak, ne de iş potansiyeli kaldı" dedi.
Kavi, "Program terkedildi. Şubat krizinden önce terkedildi. Aradan 4 ay geçti. 4 ay bizlerden neler götürdü, bunları ortaya koymamız lazım. Varlığımızın çok önemli bir kısmını kaybettik. Çalışanlar işini kaybetti. İnsanlar maaşlarını ya alamadı, ya eksik aldı, ya da geç aldı. Piyasalar döküldü. Faiz yükleri inanılmaz şekilde arttı. Faizleri ödeyecek ne kaynak, ne de iş potansiyeli kaldı" dedi.

Hüsamettin Kavi, kamu bankaları konusunda yanlış yapıldığını belirterek, "Bu bankaların gerçek manada ihracat kesimiyle de çok önemli ilişkileri vardır. Türkiye'nin belli bölgelerinde Halkbank'tan başkasını tanımayan küçük sanayi kesimi var. Eğer bunu bir an evvel sonuçlandırmaya kalkarsanız, vergi toplayacağınız üretim kesimini kurutursunuz" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır