kapat
21.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Danışman acı söyledi


Atilla Karaosmanoğlu, danışmanlığını yaptığı sanayicilere "Programda reel sektör yok diye yakınmayın. Hiçbir program reel sektöre yönelik yapılmaz. Teşvik bağımlılığını bırakın" dedi
Dünya Bankası eski Başkan Yardımcısı ve İSO Başdanışmanı Atilla Karaosmanoğlu, ekonomik programda reel sektöre yer verilmediği için hükümeti topa tutan sanayicilere karşı çıktı. Gerçek bir danışmanlık örneği verirken, dünyanın hiçbir yerinde ekonomik programın reel sektöre yönelik olarak yapılmadığının altını çizen Karaosmanoğlu, "Türkiye'deki tüm özel sektör temsilcileri teşvik bağımlılığından kurtulmalıdır" dedi. Örnek olarak Japonya'da üretilen dört köşeli karpuzu gösteren Karaosmanoğlu, "Japonlar dört köşeli karpuzu hükümet teşviğiyle üretmedi" dedi.

İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda konuşan Karaosmanoğlu, Türkiye'de herkesin üçüncü bir kriz beklentisi içinde olduğunun altını çizerek, "İnsanlar 3. krizin gelip gelmeyeceğini değil, ne zaman geleceğini soruyorlar. Gelebilir de, gelmeyebilir de. Mutlaka 3. krizin geleceğini düşünmek doğru bir başlangıç noktası değildir" diye konuştu.

PROGRAM UYARISI
Attila Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü 3. krizin güçlükleri, bugüne kadar katlandığımız krizleri gülünecek kadar önemsiz hale getirebilir. Onun için bugün başarı imkânı olan bir program yürütülmeye çalışılıyor. Bu programın fazla saptırılmadan, popülist düşüncelerle, bilgisizlikle rayından çıkmasına neden olacak hareketlere imkân vermeden uygulanması halinde, Türkiye, kabul edilebilir bir süre içinde bu güçlüklerin üstesinden gelebilir."

IMF raporuna da değinen Karaosmanoğlu, "Kısa vadeli düşündükleri şu; krizden sonra devamlı artacak bir devalüasyona neden olacağı için parasal kontrolün elden kaçmasını önlemek. İkinci risk olarak da ödemeler sisteminde tam bir çöküşü önlemek. Üçüncü risk ise enflasyon ve faiz oranlarının düşürülmesi" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır