kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Valiyi kullanıp yurtdışına kaçtı


Boluspor Kulübü Başkanı Mehmet İnceayan "elektrik hırsızlığı" suçundan arandığını öğrenince Bolu Valisi M. Ali Türker ile Hollanda'ya gitti ve bir daha dönmedi
Bolu'da başlatılan "Temiz Sayaç" operasyonunda hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Boluspor Kulübü Başkanı Mehmet İnceayan, operasyonu öğrenince Vali M.Ali Türker'le birlikte gittiği Hollanda gezisinden dönmedi.

Operasyonu kapsamında sayaçların mekanizmasını bozarak işadamlarından para aldığı belirlenen N.U.'nun ifadeleri doğrultusunda 14 kişi yakalandı. Bu kişilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sahibi olduğu fabrika ve işyerlerinde kaçak elektrik kullandığı belirlenen Boluspor Kulübü Başkanı Mehmet İnceayan hakkında ise gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Tam bu sırada Vali M. Ali Türker'le birlikte Hollanda'da bulunan İnceayan, tutuklama kararını öğrenince geri dönmekten vazgeçti.

VALİDEN AÇIKLAMA
Konu ile ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Bolu Valisi M.Ali Türker, Hollanda gezisine kimlerin katıldığını uçağa binene kadar bilmediğini belirterek, "Operasyon başladığında konudan haberdar edildim. Mahkemenin hakkında gıyabi tutuklama kararı verdiği Mehmet İnceayan'ın geziye katılacağını bilmiyordum. İnceayan'ı Boluspor Kulübü Başkanı ve otel işletmecisi olarak tanırım" dedi.

Hollanda gezisinin Roterdam Eğitim Yönetimleri Federasyonu'nca organize edildiğini ve tüm masraflarının bu kuruluş tarafından karşılandığını belirten Vali Türker, "Geziye davet edilenleri bu kuruluş belirledi. Geziye Bolu ve Siirt'ten eğitimcilerin yanı sıra 9 yıldır Türkiye'ye gelen Hollandalılar' ağırlayan otellerin işletmecileri ve eşleri de katıldı" dedi.

Türker, 10-17 Haziran tarihleri arasındaki geziye katılan Boluspor Kulübü Başkanı Mehmet İnceayan'ın operasyonu öğrendikten sonra Türkiye'ye gelmekten vazgeçtiğini belirtti.

"BEN ZABITA DEĞİLİM
Bu sözler üzerine bir gazeteci valiye "Türkiye'de hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan birinin orada kalmasına neden izin verdiniz?" sorusunu yöneltti. Vali Türker bu soruya, "Ben Valiyim kardeşim, bu görev zabıtanın görevidir. Gerekirse, zabıta kırmızı bülten çıkartır, şahsı getirir" karşılığını verdi. Türker, "Bu olay, artık adliyeye intikal ettirilmiştir, yorum yapmak yanlış olur" dedi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 8 işadamının avukatlarının ise bir üst mahkemeye itiraz başvurusunda bulundukları öğrenildi.

Bolu esnafı da, işyerlerinin camlarına, operasyon kapsamında tutuklanan işadamlarını protesto eden, üzerinde "Bu işyerinde kullanılan elektriğin her kuruşunun parası ödenmiştir", "Bu işyerinde sigortasız işçi çalıştırılmıyor" yazılı afişler astılar. Özdilek Güven adlı esnaf, "Küçük esnaf kan ağlarken büyük işadamlarının bu davranışını protesto etmek için bu afişleri astık" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır