kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Okkan'ı vuran tetikçi pişman


Hizbullah tetikçisi Bedirhan Salamboğa suikast için "Vallahi pişmanım" dedi
Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile 5 polis memurunun şehit edildiği eyleme katıldığı gerekçesiyle kısa süre önce 3 kişi ile birlikte yakalanan Hizbullah tetikçisi Bedirhan Salamboğa, eyleme katıldığını itiraf etti ve "Eyleme katıldığım için vallahi pişmanım" dedi. DGM tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Okkan suikastinin 4 Hizbullahçı sanığının itirafları dün bir basın toplantısı ile açıklandı. Emniyet Müdürü Atilla Çınar, sanıklardan Bedirhan Salamboğa'nın Okkan suikastine katıldığını ve Kalaşnikof marka otomatik tüfeği ile özellikle makam aracını hedef gözeterek ateş ettiğini söylediğini açıkladı. Salamboğa'nın itiraflarını içeren bir görüntü kasedi de basına dağıtıldı.

İTİRAF KASETİ
Salamboğa itirafları sırasında 1993 yılında örgüte girdiğini belirterek, "Emniyet Müdürü Okkan'a yönelik eyleme katıldım. Üzerimde bir Kaleş ve 2 şarjör vardı. Orada tur attım, sigara aldım. Sonra beklemeye başladım. Silah sesleri geldi. Ben de o tarafa ateş ettim. Siyah renkli bir arabaydı. Ateşle birlikte durdu. Sonra binaların arasından kaçtım. Şarjörü çıkarıp belime koydum, silahı boynuma astım. Pişmanım. Böyle bir eylem olduğunu söyleselerdi Vallahi yapmazdım" dedi.

Yeşil kartla tedavi oldu
Diyarbakır'da yasadışı terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyonda örgüt mensubu 3 militan yakalandı. Militanların Diyarbakır ve Mersin'de 1993-1999 arasında 15 kişinin öldürülmesi, 7 kişinin yaralanması olayına karıştıkları, 1 kişiyi de öldürmeye teşebbüs ettikleri belirlendi. Yakalanan militanlardan Tahir Musa kod adlı Murat Kaya'nın 14 öldürme eyleminden aranırken, başkasına ait yeşil karttaki fotoğrafı değiştirip devlet kesesinden kalp ameliyatı olduğu anlaşıldı.

Polis kimlik kontrolü sırasında Murat Kaya (26) ve Hasan Gündüz (24) isimli Hizbullahçıları yakaladı. Kaya'nın üzerinden Faruk Esenkuş, 'Salim-Tarık-Nuh' kod adlı Hasan Gündüz'ün üzerinden ise İsmail Gündüz ismine düzenlenmiş sahte kimlikler çıktı. Yapılan sorgulamada Reşat Ekitici (27) adlı militan da yakalandı. Murat Kaya'nın 14 eylemden arandığı sırada sahte yeşilkartla kalp ameliyatı olduğu tespit edildi. Hasan Gündüz'ün ağabeyi Ramazan Gündüz'e ait yeşil karta kendi fotoğrafını yapıştıran Kaya önce 10 günlük bir tedavi gördü, sonra da Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde kalp kapakçığından ameliyat edildi.

Mürsel ACAY

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır