kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Yurtbank'ta 4 tahliye


Ali Balkaner dünkü Yurtbank davasında "Krizin nedeni olarak gösteriliyoruz, oysa bu krizde asıl bizler mağdur olduk" dedi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Yurtbank'ın eski sabihi Ali Avni Balkaner'in de aralarında bulunduğu 30 kişinin, "teşekkül oluşturarak ve usulsüz krediler vererek bankanın içini boşalttıkları ve mudileri dolandırdıkları" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. İstanbul 5 No'lu DGM'de görülmesi gereken, ancak bu mahkeme salonunun çok küçük olması nedeniyle İstanbul 1 No'lu DGM'de yapılan duruşmaya, Kartal Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ali Avni Balkaner'in yanısıra Engin Aras, Bayram Eser, Süleyman Ekiz, Mustafa Nihat Yurdakök, Özcan Kaşlıoğlu ve Murat Yanık ile tutuksuz sanıklar Kamuran Altıner, Ömer Yüksel, Recep Saymaz, Serdar Suphi Özer ve Nurettin Dede katıldı. Duruşmada söz alan Ali Avni Balkaner, "Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkına tecavüz eden bir kişi olarak gösterildim. Ekonomik krizin nedeni değil, kurbanıyız" dedi. Yurtbank'ı özelleştirmeden almadığını, tek şubeli bir banka iken 30 şubeli bir banka haline getirdiğini, 20 çalışan sayısını 600'e çıkardığını kaydeden Balkaner, "Bankanın içini boşaltmadığım gibi doldurdum" iddiasında bulundu.

TAHLİYE TALEBİ
Tutuklu sanık avukatları söz alarak, müvekkillerinin üzerine atılı suçu işlemediklerini öne sürerek, tahliye talebinde bulundular. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Bayram Eser, Murat Yanık, Engin Aras ve Nihat Yurdakök'ün tahliyesine karar verdi. Ali Avni Balkaner, Süleyman Ekiz ve Özcan Kaşlıoğlu'nun tutukluluk halinin devamı yönünde karar alan mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi amacıyla ileri bir tarihe erteledi.

Veli SARIBOĞA

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır