kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

FP kapatılırsa geriye çöp kalmayacak


Fazilet Partisi, kapatılması ihtimaline karşı, Refah Partisi'ndeki "hata"sından ders aldı.
RP'nin kapatılmasıyla birlikte, 1 trilyon liralık Hazine yardımı ortadan kaybolmuş ve RP bu paranın teşkilatlara gönderildiğini ileri sürmüştü. Maliye, RP Genel Merkezi'ndeki mobilya ve bilgisayarlara el koymuştu. RP hakkındaki kayıp trilyon davası da hala devam ediyor.

BİNALAR KİRALIK
Fazilet Partisi de Refah Partisi'ni örnek alarak hiçbir gayrimenkul sahibi olmadı. FP Genel Merkez binası başka olmak üzere bütün teşkilat binaları kiralandı.

FP, RP'den farklı olarak, kiracı olduğu genel merkez binasına da hiçbir eşya satın almadı. Fazilet Partisi yöneticileri, mobilya ve bilgisayarları leasing yöntemi kullanılarak kiraladı.

Az sayıda bilgisayar ve mobilyanın ise partideki bazı yönetici ve şahısların şahsi malı olduğu belirtiliyor.

MALI BULUNMUYOR
Bu durumda Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararı vermesi halinde, FP'nin Hazine'ye devredecek hiçbir malı olmayacak. FP'nin 2001 yılında hazineden aldığı 3.2 trilyon liralık yardımın da önemli bölümünün harcandı.

Alınan hazine yardımının bir trilyon lirasının teşkilatlara gönderildiği, bir bölümüyle önceki dönemlerden kalan borçların ödendiği, genel merkez kirası ve partinin düzenlediği miting, yurt için ve dışı seyahatlere harcandığı bildirildi.

Hüseyin ÖZALP

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır