kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

MHP kapıyı transfere açtı


MHP Genel Başkanı Bahçeli "Koalisyon protokolüne uygun olarak transfer yapılacak" dedi
Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FP'nin kapatılması durumunda MHP'nin milletvekili transferine kapılarını hemen açacağını ve MHP'ye geçecek milletvekilleriyle gayriresmi görüşmeler yapıldığını söyledi.

MHP'nin dün gece yapılan Başkanlık Divanı toplantısında, Anayasa değişikliği paketi, FP'nin kapatılması, milletvekili transferleri ve Mektupçu milletvekillerinin önerdiği, olağanüstü kongre konuları ele aldı. Bahçeli yaptığı değerlendirmede, MHP'nin hiçbir zaman transfer yaparak siyasi çıkar ve rant peşinde koşmadığının altını çizdi. Mevcut siyasi yapı ve istikrarın korunmasından yana olduklarını belirten Bahçeli şunları söyledi:

KAPILARI AÇMADA SAKINCA YOK
"Hiçbir zaman tranfser yaparak siyasi çıkar sağlayalım, egomuzu tatmin edelim amacı içinde değiliz. Konjonktür değişir ve bize yapılan müracaatların değerlendirilmesi gündeme gelirse yetkili kurullarımızda bunları değerlendiririz. FP'nin kapatılması halinde Meclis'teki konjonktür değişmiş ve MHP'ye teveccüh gösteren çok sayıda milletvekilinin geçişi için uygun zemin ortaya çıkmış olacaktır. Çünkü MHP'nin Meclis'e ilk girdiği günden daha farklı bir noktaya gelindi. Koalisyon protokolü ve şartlara uygun olarak MHP'nin kapıları açmasında hiçbir sakınca olmayacaktır."

Nevin BİLGİN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır