kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Yılmaz: Refahyol'la uçuruma gidiyorduk


ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Avusturya'da AB yolundaki Türkiye'yi anlattı ve partisinin Avusturya teşkilatının kuruluş toplantısına katıldı.
Avusturya Alpbach Forum'un organize ettiği "Avrupa Birliği Yolunda Türkiye" adlı konferansa katılmak üzere başkent Viyana'ya gelen Yılmaz, dün sabah Avusturya Başbakanı Wolfgang Schüssel ile kahvaltıda biraraya geldi. Görüşmeye, Schüssel'ın Başbakan Bülent Ecevit'in daveti üzerine Türkiye'ye yapacağı ziyaret ele alındı. Yılmaz, toplantıdan sonra "AB Yolunda Türkiye" konulu konferansa katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin AB'ye giriş süreci esnasında, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar eleştirilere maruz kaldığına dikkat çeken Yılmaz, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğe geçiş döneminde üzerine düşen hukuki ve politik reformları gerçekleştirme yolunda olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, toplantıda Hollandalı bir gazetecinin, "Türkiye'de Silahlı Kuvvetler'in sık sık politikaya müdahale ettiği ve bu koşullarda AB üyeliğinde sorun çıkıp çıkmayacağı" yolundaki sorusu üzerine de şunları söyledi: "Ordunun, Anayasa, ülkenin bütünlüğü ve Cumhuriyet'in laik özelliği konusunda hassasiyeti vardır. Bu iki değere karşı bir tehdit oluştuğu zaman hassasiyet gösterirler. Yalnız benim 20 yıllık politik yaşamımda, ordunun günlük politik hayata karıştığına dair bir baskı altında kalmadım."

28 ŞUBAT YORUMU
Yılmaz, 28 Şubat olayını kastederek, "Son olaylarda, Türkiye'de laikliğin tehlikeye düştüğüne dair bir izlenim edindikleri zaman bile doğrudan müdahale etmek yerine, kamuoyundaki laiklik taraftarı kitleleri mobilize ederek, bir hareket yaratmayı denediler ve bunda da başarılı oldular" diye konuştu. Yılmaz, daha sonra ANAP Viyana teşkilatının kuruluş toplantısına da katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada "RP-DYP koalisyonunun Türkiye'yi uçurumun kenarına getirdiğini, demokrasinin tehlikeye girdiğini, Demokratik Türkiye Partisi (DTP) ile kurdukları hükümetin amacının demokrasiyi rayına oturtmak olduğunu" anlattı.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır