kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

İstanbul'da yaz festivalle güzel


Yarın akşam başlayacak olan IV. Uluslararası Boğaziçi Festivali 2001 yazına damgasını vuracak
IV. Uluslararası Boğaziçi Festivali 19-30 Haziran 2001 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi CRR Konser Salonu ve Mydonose Productions işbirliği ile sanatseverlere bu yıl da unutulmaz saatler yaşatacak. Ülkemizde son dönemlerde yaşanan ekonomik krize rağmen, kültür ve sanat adına Boğaziçi Festivali'nin içeriğine uygun olarak hazırlanan festivalde ünlü Türk sanatçı ve gruplarının yanısıra yine dünyaca ünlü sanatçı ve gruplar sahne alacak. Geçen yıl yaklaşık 30 bin sanatsever tarafından beğeniyle izlenen her yıl bir gelenek haline dönüşen Uluslararası Boğaziçi Festivali'nde 10 gün boyunca sanatseverlerin yoğun ilgisi bekleniyor. Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu ve Yıldız Sarayı'nda gerçekleşecek festivalin bu yılki programı şöyle:

* 19-20 Haziran 21.30 (Cemil Topuzlu)

Üstün profesyonel becerileri ve sahnede canlı bir Abhaz imajı sağlayan orijinal uygulama ustalığı sergileyen Abhazya Devlet Folk Dansları ve Şarkıları Topluluğu Sharatyn

* 21 Haziran 21.30 (Cemil Topuzlu)

Farklı kültürlere sahip virtüozlarla, müziğini yorumlamak için biraraya gelen Fahir Atakoğlu yepyeni projesi ile ilk kez İstanbullu sanatseverlerin karşısında. Bize yakın müzikal özü ve evrensel yorumuyla Fahir Atakoğlu Group

* 21.23 Haziran 21.30 (Yıldız Sarayı)

Mozart'ın, Türkler'i konu alarak yazdığı ünlü operası Yıldız Sarayı'nda Mabeyn Köşkü'nün lirik atmosferinde her yıl olduğu gibi yerli ve yabancı sanatseverleri büyülemeye devam edecek. Aytaç Manizade'nin rejisörlüğünü yaptığı, Şef Rengim Gökmen yönetiminde, CRR Opera ve Orkestrası ve Dünyanın en iyi sopranolarından Eva Lind'in katılımıyla gerçekleştirilecek olan Mozart'ın Saray'dan Kız Kaçırma operası.

* 22 Haziran 21.30 (Cemil Topuzlu)

Son Çalışması "Lacura de Brisav y Trino" ile ünlü gitarist Manolo San Lucar, güçlü sesi ve yorumu ile Carmen Linares ve "En El Candela" gösterisi ile Joaquin Grilo'nun katılımıyla gerçekleşecek olan Flamenco Night.

* 27 Haziran 21.30 (Cemil Topuzlu)

Pek çok müzik otoritesi tarafından "Yaşayan en büyük Latin sanatçılarından biri" olarak nitelendirilen, 45 kez Altın ve Platin plak ödülüne layık görülen, 5 kez Grammy Ödülü alan ve dünya çapında sayısız ödülle onurlandırılan dev sanatçı Jose Feliciano.

* 28. Haziran 21.30 (Cemil Topuzlu)

Türk rock müziğinin kilometre taşlarından birisi olan Bulutsuzluk Özlemi'nin Türkiye'de ilk olarak sanatseverlerin karşısına çıkacağı ve eserlerini yorumlayacağı, rock müzik ve klasik orkestranın sentezini oluşturan Bulutsuzluk Özlemi&Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası Konseri.

* 30 Haziran 21.30 (Cemil Topuzlu)

CRR Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Arda Aydoğan tarafından sahneye konan, orkestra şefliği ve orkestrasyonu Orhan Şallıel tarafından yapılan, bugüne kadar sahnede gerçekleştirilen en büyük prodüksiyonlardan biri. Tarihe kendine özgü yaklaşımıyla batı ile doğuyu İstanbul'da birleştiren 400 kişilik dev konser Hoşgörü İmparatorluğu.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır