kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Akçakoca: Günlük denetim başlıyor


BDDK, bankaların nakit akışını ve döviz pozisyonlarını 1 Temmuz'dan itibaren günlük olarak takip edecek
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca, "Türkbank'ı kapatmak sevimli bir şey değil ama mecburduk" dedi. Akçakoca, CNN Türk'ün sorularını yanıtlarken, güncel konularda şunları söyledi:

TÜRKBANK: Devlet bu bankaya şu ana kadar 950 milyon dolar harcadı. 4.500 çalışanı 7 bine yakın emeklisi var. İki sandıkları var. Kapatmak kararı sevimli değil. Ama bugüne kadar satılmayan bankanın, bundan sonra satılacağını beklemek de doğru değildi. Kararımız popüler bir karar değildi. Burada çalışanların hiçbir şekilde hak kaybı olmayacak. Kapatılma kararı satılamayan bankalar için de uygulanacak.

DENETİM BAŞLIYOR: BDDK bankaların günlük denetimine 1 Temmuz itibarıyla başlıyor. Bilgisayar alt yapısı hazır. Ufak tefek sorunlar var. Bunlar zaman içinde giderilecek. Ama herkesi tatmin edecek nitelikte ana kalemlerde günlük izleme yapılacak. Özellikle bankaların likitide ve döviz pozisyonlarını anlık izleyeceğiz.

MEVDUATIN YAPISI: Mevduatın kısa vadeli yapısını uzun vadeye çevirmemiz lazım. Bunun için uzun vadeli mevduatlar için stopaj indirimi ve mevduat munzam karşılıklarının düşürülmesi gündemde. Esas olarak bu iki düzenlemeyi Maliye ile Merkez Bankası'nın yapması gerekiyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır