kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Kuyruktaki kredi talebi 500 milyon doları buldu


Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, ihracatta psikolojik sınır olarak tanımladığı 30 milyar dolar hedefinin bu yıl geçileceğini söyledi ve "İhracatta ses duvarını aşacağız" dedi.
Türkiye'nin özellikle komşularla ticaret politikasını yeniden gözden geçirdiğini, belirten Tüzmen, şu bilgileri verdi:

"İran ve Irak'a ihracatımızda yüzde 50 artış var. ABD, Fransa ve İtalya'ya ihracatımız ise yüzde 20'nin üstünde artmış durumda. Geçen yıl toplam ihracatımız 27 milyar dolardı. Bu yıl yüzde 12-13'lük artışla, 30 milyar doları aşabileceğiz. İhracatçımıza güveniyoruz. Krize ve tüm zorluklara rağmen, gerekirse fiyattan fedakârlık yaparak, elde ettikleri pazarlarda yerlerini korumayı bildiler."

Kura uygulanan baskının geçen yıl ihracatı olumsuz etkilediğini belirten Tüzmen, dalgalı kur politikasının yılın ikinci yarısında ihracata yansıyacağını söyledi. Tüzmen şöyle devam tetti:

"Üretim gerekiyor"
"İhracat için mutlaka geriden üretimin gelmesi gerekiyor. Bir yandan üretimi özendiren desteklere diğer yandan ihracata soluk aldıran Eximbank kredilerine ihtiyaç var. Eximbank'ta bekleyen kredi talebinin 500 milyon doları aştığı görülüyor. Bankacılık sistemindeki sorunlar, Eximbank'ı ister istemez tek kredi merkezi durumuna getirdi. Ancak, mali sektörü iyileştirme önlemleri devreye girdi. Hazine de Eximbank'a kaynak aktarmak için çaba içinde."

Okan MÜDERRİSOĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır