kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

TOBB'da tek adam devri bitti


Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'da ciddi değişim döneminin başladığını belirterek, "Tek adam yerine takım çalışmasına yöneleceğiz" dedi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin TOBB) çiçeği burnunda başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yeni döneme ilişkin görüşlerini SABAH'a açıkladı.

TOBB'da, geçmişle hesaplaşma olmayacağını, geleceğe bakılacağını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Fuat Bey (Miras) TOBB'da 20 yıldır yönetimde bulunmuş bir insan. Artık yorulduğunu, sağlık nedenleri ile çalışamayacağını söyledi. Kendisine karşı bir hareketin içine girilmedi. Öyle olsaydı, istifasından önce yönetim kurulu güvensizlik oyu ile başkanlıktan düşmesini sağlardı. Oysa, kendisi tek taraflı irade beyanı ile sadece başkanlıktan ayrılmadı aynı zamanda yönetim kurulundan da istifasını verdi. Bundan sonra bize düşen TOBB'u yeniden yapılandımak."

Değişim dönemi
TOBB'da, değişim dönemi nin başladığına işaret eden ve değişimin önünde kimsenin duramayacağını belirten Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

"Anadolulu işadamının sesinin daha gür çıkmasını sağlayacağız. Uzlaşmacı ancak kararlı olacağız. Siyasetin içine girmeyeceğiz ancak gündeminde etkinliğimizi göstereceğiz. 350 oda ve borsa temsilcisinin görüşlerini düzenli olarak alacağız ve anında Ankara'ya yansıtacağız. Araştırmacı, üretken, projeci olacağız.

TOBB'u ismiyle uyumlu bir birliğe dönüştüreceğiz. Tek adam yerine takım çalışmasını ön plana taşıyacağız.

Bu aşamada ilk işimiz, 5 ayrı konseyin tavsiyelerini aldıktan sonra, reel sektörü faiz kıskacından kurtarmak, imalatçı ihracatçıların sorunlarını çözmek olacak. Bir istihdamı bile korumak bizim için çok önemli. Krizin, üreten ve çalışan kesimlerdeki maliyetini azaltıcı, gerçekçi ve uygulanabilir öneriler geliştireceğiz."

Tanrıkulu: Odalar Yasası yaz sonrası çıkacak
Sanayi Bakanı Kenan Tanrıkulu, TOBB ile ilgili kanun tasarısının, TOBB'un, Türkiye genelindeki ticaret odalarının, sanayi odalarının ve ticaret borsalarının görüşleri doğrultusunda son şeklini alacağını söyledi. Tanrıkulu, "Tasarı, yaz döneminde Başbakanlık'a gönderilecek. Hedefimiz, tasarının TBMM'nin açılmasıyla birlikte Meclis Genel Kurulu'na sevkedilerek yasalaşmasının sağlanması" dedi.

Okan MÜDERRİSOĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır