kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Sonunda ortağını buldu


Akbank ile sürdürdüğü ortaklık görüşmelerini son anda bitiren Cem Boyner, Advantage Card'ı çıkaran Benkar şirketinin yüzde 50'sini Hüsnü Özyeğin'e ait Fibank'a sattı
Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, grubun gözbebeği Advantage Card için 'gönlüne göre bir ortak' buldu. Boyner Holding ve Fiba Holding, Advantage'da yüzde 50-50 ortaklık için anlaştı. Böylece, Advantage Card'ın stratejik iş modelinde yer alan bankalaşma ya da banka ortaklığı konusunda yapılan görüşmeler tamamlanmış oldu.

Boyner ve Fiba arasındaki ortaklık, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Hazine ile Rekabet Kurumu'na yapılacak başvuru ve izinlerin tamamlanmasıyla gerçekleşecek ve Fibank bünyesinde yapılanacak. Yeni banka, 1.4 milyona ulaşan Advantage Card sahibine, çok markalı mağaza kartı fırsatlarının yanı sıra Visa ve MasterCard özellikleriyle tüm finansal hizmetleri de sunacak.

BANKALAŞMA
Boyner ve Fiba Holding yetkilileri, tüketici kredisi, nakit avans hizmeti ve Advantage üye kuruluşlarının tüketici alacağı finansmanı üzerinde yoğunlaşacağını belirttiler. Mağazalarda açılacak banka şubeleri ile müşterilere bireysel bankacılık hizmetleri de verilecek. 200'ü aşkın üye kuruluşuyla 1.4 milyon müşteriye hizmet veren Advantage Card'ın, bu oluşumla birlikte yaratacağı sinerji sayesinde küçülen bankacılık sektöründe yeni istihdam olanakları sağlaması da hedefleniyor.

FİBANK'IN MİSYONU, INTERNET BANKACILIĞI
Fiba Grubu'nun, Finansbank'dan sonra Türkiye'de faaliyet gösteren ikinci bankası olan Fibank, geçtiğimiz yıl hizmete girdi. Türk Sakura Bank'ı satın alan Fiba Grubu, bankanın hizmet yelpazesi, dağıtım kanalları, misyon ve vizyonunda gerçekleştirdiği yeniden yapılanma süreci içinde, bankanın ismini Fibank olarak değiştirdi. Fibank'ın felsefesi, "ileri teknoloji sayesinde müşterilere haftanın 7 günü 24 saat ucuz ve kaliteli finansal hizmet veren, gelişecek tüm teknolojileri ana ve yegane dağıtım kanalı olarak misyon edinen, internet bankası" olarak açıklandı.

"Türkiye'nin ilk internet bankası" olarak tanımlanan Fibank, interneti genel hizmet akışını tamamlayan yan bir faaliyet olarak değil, ana dağıtım kanalı olarak görüyor. Bu konsept ışığında, banka şubeleri de müşteri ilişkilerinin devamlılığını sağlayacak birer merkez olarak çalışıyor.

Fiba Grubu, Fibank'ın yanı sıra, Türkiye'de faaliyet gösteren Finansbank, Hollanda ve Almanya'da faaliyet gösteren Finansbank Hollanda, İsviçre'de faaliyet gösteren Finansbank Suisse, Rusya'da faaliyet gösteren Finansbank Moscow ve Romanya'da faaliyet gösteren Finansbank Romanya ile birlikte toplam 6 bankaya sahip. Fiba Grubu ayrıca Fransa'da faaliyet gösteren Bank de Bosphorus'un da ortakları arasında.

Fiba Bank, gruba katılan altıncı banka olmakla beraber grubun Türkiye'de faaliyet gösteren ikinci bankası.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır