kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Tahkim korkusu


Hükümet, tahkim korkusu nedeniyle elektrik dağıtım ihalelerindeki süreyi uzatma kararı aldı.
30 Haziran'da tamamlanması gereken devirler için 4 ay ek süreyi içeren yeni tasarı imzaya açıldı

İşletme hakkı devir sözleşmelerinde 30 Haziran tarihinden vazgeçiliyor. Dün Bakanlar Kurulu'nda imtiyaz devir işlemleri için 4 ay daha ek süre verilmesiyle ilgili kanun tasarısı imzaya açılırken, bunda iki hafta önce beş firma tarafından başlatılan tahkim sürecinin etkili olduğu ileri sürülüyor.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından bir açıklama yapan Devlet Bakanı Tunca Toskay, 30 Haziran tarihinde sona erecek enerji santralleri imtiyaz devir işlemlerinin 30 Ekim'e kadar uzatılmasına ilişkin kanun tasarısının, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

ETİ, ÖZELLEŞTİRME DIŞINDA
Bakan Toskay, Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun da, Eti Holding'in özelleştirilmesi ile ilgili bir yargı kararı bulunduğu, bu yargı kararının uygulanabilmesi açısından Eti Holding'in özelleştirme kapsamı dışına çıkarılarak eski haline getirilmesi gerektiğini ifade ettiğini kaydetti. Bu arada Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun'da değişiklik yapılmasıyla ilgili kanun tasarısı hakkında bilgi verdi ve tasarı imzaya açıldı.

DAĞITIM ŞİRKETLERİ MEMNUN
Sürenin giderek daralması nedeniyle geçtiğimiz haftalarda Enerji Bakanlığı'na tahkime gideceklerini bildiren ihtarname çeken dağıtım şirketileri ise gelişmelerden oldukça memnun. Elektrik Dağıtım Şirketleri Derneği Genel Sekreteri Alpaslan Hak, "Aslında devlet devir işlemleri ile ilgili imzayı atsa bazı şirketler kendileri elenecek" değerlendirmesini yaptı.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır