kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Bakan Derviş'e çelme üzerine çelme


Derviş ile Aydın arasında köprü zammı tartışması çıktı.
Meclis'te ise Derviş bankalarla ilgili önergesini tepkiler üzerine geri çekti. Önerge çekilince Vural Akışık'ın 'İstifa ederim' dediği öne sürüldü

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında bir kez daha karşı karşıya geldi. Meclis'te ise Devlet Bakanı Derviş verdiği önergeyi geri çekmek zorunda kaldı.

Derviş dünkü Bakanlar Kurulu'nda müteahitlerin devalüasyondan doğan zararlarının karşılanması için çıkarılacak Fiyat Farkı Kararnamesi için gereken kaynağın köprü ve otoyol geçişlerinden karşılanmasını istedi. Aydın ise bu öneriye karşı çıktı.

Derviş'in kendisini geçen hafta telefonla arayarak otoyol ve köprü üretlerine zam yapma önerisini iletttiğini belirten Aydın "Fiyat Farkı Kararnamesi ile bu alandan kaynak yarnatmak sık olmaz"dedi.

"KAYNAK YOK"
Derviş ise, kaynağı olmayan konuların işleme konulamayacağını hatırlattı. Aydın, bunun üzerine Derviş'e "Kararnamede sadece sizin imzanız kaldı. Sayın Çağan size vekalet ediyordu. İmzalamayınca sordum, sizin 'İmzalamayacağım' dediğinizi hatırlattı. Neden imzalamıyorsunuz?" diye sordu. Derviş de, "Kaynağın karşılığı yok" yanıtını verdi. Aydın, "Kaynak 5 trilyonu geçmiyor. Buna ödeneği her yerden bulmak mümkün" deyince Derviş, "Bakacağım" demekle yetindi.

ÖNERGESİNİ ÇEKTİ
Ziraat ve Halk Bankalarının yeniden yapılandırılması ile bazı fonların ve Emlakbank'ın tasfiyesine ilişkin yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri Devlet Bakanı Kemal Derviş'i "terletti". Bakan Derviş'in "Bankaların yeniden yapılandırılması ile görevli yöneticilerin sorumlu tutulacakları işlemlerin sınırlandırılması" yönünde verdiği önerge Meclis'te tansiyonun yükselmesine neden oldu.

AKIŞIK: İSTİFA EDERİM
Muhalefetin yanısıra, iktidar kanadından da tasarıya eleştiri gelmesi nedeniyle zorlanan Derviş, önergesini de geri çekmek zorunda kaldı.

Önergenin çekilmesinin ardından, kulislere, Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık'ın "Bu düzenleme yapılmazsa istifa ederim" dediği öne sürüldü. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'la Kemal Derviş'in devreye girerek Vural Akışık'ı ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi.

Nevin BİLGİN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır