kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

KISA KISA KISA


Meditasyon Zehir oldu
Çek Cumhuriyeti'nde toplu meditasyon sırasında sunulan içeriği bilinmeyen otlardan yapılmış çay nedeniyle onlarca kişi zehirlenip hastaneye kaldırıldı. Cumartesi günü meydana gelen olayda, sunulan çayı içerek zehirlenen 32 kişide solunum zorluğu, spazm görüldüğü, 10'unun bilincini kaybettiği bildirildi. Hastaların önümüzdeki birkaç gün içinde taburcu olabilecekleri açıklandı. Polis olayı soruşturmaya başladı.

Clinton kokain kullanmış
ABD eski Başkanı Clinton'un gençliğinde kokain bağımlısı olduğu iddia edildi. Clinton'un 70'li yılların ortalarında kokain kullanmaya başladığını söyleyen biyografi yazarı Roger Morris, eski başkanın özellikle 1980'li yılların başında üvey kardeşi Roger Clinton ile birlikte tam bir kokain bağımlısı olduğunu belirtti. "Partners in Power" adlı kitapla satış rekorları kıran Morris iddialarını Cumartesi akşamı WABC radyosunda dile getirdi.

İnme yüzyılın hastalığı olmaya aday
Her yıl dünya çapında 20 milyondan fazla insanın başına gelen 'inme'yle ilgili olarak 10 ülkede 60 binden fazla insan üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarını, Milano Üniversitesi açıkladı. Araştırmada, tüm dünyada başta gelen ölüm nedenleri arasında ikinci sıraya oturan 'inme'nin, 2020 yılına kadar, yılda yaklaşık 7.6 milyon insanın ölümüne neden olacağı belirtildi. 'İnme' geçiren insanların ölüm ya da tekrar inme geçirme riski de oldukça yüksek.

Dumas: Rüşvetleri Mitterrand biliyordu
Fransa'da ülke tarihinin en büyük rüşvet skandalında son perde: Leuna adlı Alman petrol şirketinin Elf şirketine satışı sırasında verilen komisyonlardan dönemin Cumhurbaşkanı François Mitterrand ve yardımcıları da haberdardı... Dışişleri eski Bakanı Roland Dumas bu açıklamasıyla, ülke gündeminde bomba etkisi yarattı. 1988-1992 yıllarında bakan olan Dumas, Elf petrol şirketinden yurtdışı ihalelerini 'bağlaması' karşılığında, metresi Catherine Joncours aracılığıyla yaklaşık 24 milyon dolar rüşvet aldığı ortaya çıkmıştı.

Sırplar'dan Osmanlı camiine ikinci saldırı
Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Banya Luka kentinde Osmanlı döneminden kalma Ferhadiye Camii'nin ikinci kez düzenlenen restorasyon töreni sırasında Sırplar yine saldırdı. Töreni engellemek için taş ve şişelerle saldıran Sırplar'la polis arasında çatışma çıktı. 3'ü ağır 15 polis yaralandı, 5 Sırp da tutuklandı. Polis, gözü dönmüş şekilde saldıran Sırplar'ı dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı. Cami, 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta harabeye dönmüştü. Caminin restorasyon çalışmaları için geçtiğimiz ay da bir tören düzenlenmişti. Bu töreni de basan Sırplar, 5 otobüsü ateşe verip, 11 kişiyi yaraladı.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır