kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Stanford derin nefes aldı


Stanford Üniversitesi, Chelsea mezun olunca bayram yaptı. Clinton'ın kızıyla birlikte kampüsü abluka altına alan Gizli Servis ajanları da mezun oldu!
ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın kızı Chelsea dün Stanford Üniversitesi'nden mezun oldu. Tarih bölümünü dereceye girerek bitiren Chelsea, Bill ve Hillary Clinton çiftinin de katıldığı törende mezuniyetini kutladı. Chelsea'nin mezuniyetiyle birlikte okul yönetimi de rahat bir nefes aldı. 1997'de kendisini korumakla görevli 23 Secret Service (Gizli Servis) ajanıyla birlikte eğitime başlayan Chelsea, okulun bütün düzenini alt üst etti.

ÖĞRENCİ GİBİ GEZDİLER
Tanınmamak için öğrenciler gibi spor kıyafetler giyen ve sırt çantaları taşıyan ajanlar, 4 yıl boyunca Chelsea'nin yanından bir an olsun ayrılmadı. Sürekli olarak 10 metre çevresinde görünmez bir kalkan oluşturan ajanlar derslere bile onunla birlikte girdiler. Ajanlar yüzünden Chelsea'nin yanına kimseler yaklaşamadı. Clinton, başkanlık görevinden ayrılmasından sonra da aldırdığı kararla, kızının okulu bitirene kadar bu "minik ordu" tarafından korunmasını sağladı.

OXFORD'A GİDİYOR
Chelsea yüzünden öğrencilerin kaldığı yurtların pencerelerine kurşun geçirmez camlar takıldı. Genç kızın kaldığı kata güvenlik kameraları donatıldı. Chelsea'nin odasının çevresindeki bütün odalar da ajanlara tahsis edildi. Okul yönetimi, Chelsea hakkında yazı yazılmasını yasakladı. Yasağı eleştiren bir öğrenci, gazetedeki işinden kovuldu. Mezuniyet tezi olarak babasının 1998'deki Kuzey İrlanda Barışı sırasındaki arabuluculuk faaliyetlerini konu seçen Chelsea, babasının izinden giderek İngiltere'deki Oxford Üniveristesi'nde master yapacak.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır