kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Çocuk katillere af tartışması


İngiliz hükümetinin 8 yıl önce 2 yaşındaki bir çocuğu öldüren 10 yaşındaki çocuk katilleri affedip para harcaması İngilizleri böldü
İngiliz hükümeti 8 yıl önce 2 yaşındaki bir çocuğu öldüren çocuk katillere tam 2 milyon dolarlık ödenek ayırdı. Jon Venables ve Robert Thompson 8 yıl önce Liverpool kentindeki alışveriş merkezinde annesinin dalgınlığından yararlanarak kaçırdıkları 2 yaşındaki James Bulger'i yakındaki bir parkta döverek öldürmüşlerdi. Çocuk katiller, çocuk mahkemesinde psikolog ve eğitimcilerin de katıldığı bir jüri tarafından suçlu bulunarak 15 yıldan az olmamak koşuluyla ömür boyu hapis cezasına çarptırıldılar.

8 YILDIR HAPİSANEDE YATIYORLAR
Ancak aradan geçen sekiz yılın ardından İngiltere'nin ilk kör bakanı David Blunkett'ın artık çocukların rehabilite edilmesi ve affedilmesi konusundaki kararı İngiliz komuoyunu ikiye böldü. Kurbanın ailesi komisyondan evet kararı çıkma ihtimaline ateş püskürüyor. "Eğer çocukların serbest bırakılması yolunda bir karar çıkarsa adalet sistemine olan inanacımızı yitireceğiz" diyen baba Kevin Bulger, çocukların tüm msaraflarının da devlet tarafından karşılanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Jan DEVLETOĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır