kapat
19.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Ünlü lastik üreticisini şok eden dava


ABD'li lastik üreticisi Firestone aleyhine, hatalı lastik üreterek ölüme sebebiyet vermekten 1 milyar dolarlık dava açılıyor...
2000 yılının Mayıs ayında kullandıkları Ford Explorer'daki hatalı lastik yüzünden trafik kazası sonucu ölen Edelio ve Norma Herrera'nın avukatları bu hafta içinde Florida Yüksek Mahkemesi'nde 1 milyar dolarlık (yaklaşık 1.2 katrilyon lira) tazminat davası açacak.

Son 2 yılda Herrera ailesi gibi 170'den fazla Explorer kullanıcısının Firestone lastiklerindeki hata nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten avukatlar bu davadan kazanılacak olası bir tazminatın diğer ailelere de paylaştırılacağını söyledi. Firestone ise araçlardaki lastiklerde herhangi bir üretim hatası olmadığını savunarak ölümlerin meydana geldiği trafik kazalarındaki asıl sorumlunun Ford olduğunu belirtti.

LASTİKLER GERİ ÇEKİLDİ
ABD'de günün konusu haline gelen lastik krizi geçen Mayıs ayında patladı. Tam 100 yıldır ürettiği araçlarda Firestone marka lastik kullanan Ford, 2000 ve 2001 yıllarında üretilen Explorer jiplerdeki lastiklerin üst üste hatalı çıkması üzerine araçlarının taşıdığı 13 milyon lastiği geri çekti. Ford, kendisine 2.1 milyar dolara patlayan bu operasyondan sonra artık araçlarında Firestone kullanmayacağını açıkladı.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır