kapat
06.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

İstifası bekleniyor


Kulislerde Tantan'ın "usulü şık bulmadığı" için istifayı düşündüğü belirtiliyor. Dün gece Tantan'la görüşen DSP'li Özkan'ın da istifa kararından vazgeçiremediği konuşuluyor
Sadettin Tantan'ın, İçişleri Bakanlığı'ndan alındığını TV'den öğrendiği ve "usulü şık bulmadığı" için istifaya karar verdiği belirtiliyor. Önceki gün bölge valileri toplantısı için Bitlis'e giden Tantan, dün sabah Diyarbakır'a geçti ve Valilik'te brifing aldıktan sonra öğle saatlerinde Ankara'ya döndü. Tantan, rotasyon operasyonunun gerçekleştirildiği sırada İçişleri Bakanlığı'ndaki makamında saat 17.50'de kendisini ziyarete gelen Meclis İdare Amiri Ahmet Çakar'la birlikteydi.

Sadettin Tantan, Çakar'la birlikte TV'lerden "son dakika" anonsuyla verdiği haberi öğrendikten sonra, saat 18.12'de makamından ayrıldi. Bakanlık'tan çıkarken gazetecilerin soruları yanıtsız bırakan Tantan, "Hayırlı olsun" diyen gazetecilere cevap olarak "Sağol" demekle yetindi.

ÖZKAN İKNA EDEMEDİ
Tantan, Çakar'la birlikte makam aracına binerek bakanlıktan ayrıldı ve her gün yaptığı gibi Anıttepe'deki Polis Akademisi'nin spor tesislerine gitti. DSP'li Bahri Sipahi, MHP'li Nazif Okumuş, MHP'li Ahmet Çakar ve koruma görevlilerinin de oynadığı maçta Tantan, 3 gol attı. Saat 19.05'de Türk-İş Genel Sekreteri Salih Kılıç, bir süre sonra da DSP'li Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan Tantan ile görüşmek üzere Polis Akademisi'ne geldi. Tantan'ın istifa etmeyi düşündüğü, Özkan'ın da ikna etmek üzere geldiği haberleri yayıldı. Tantan'ın, görevden alınmayı beklediğini, ancak "usulü şık bulmadığını" belirterek istifa edeceğini söylediği öğrenildi.

BUGÜN AÇIKLAYACAK
Özkan, Tantan'la Akademi'de yaklaşık birbuçuk saat süren görüşme yaptı. Başarılı olamayınca, saat 20.15'de Tantan'la birlikte sivil plakalı bir otomobile binip, Tantan'ın lojmanına gittiler. Bir süre sonra MHP'li Ahmet Çakar da bu gruba katıldı. Çakar, Tantan'ın evinden ayrılırken, gazetecilerin soruları üzerine, istifanın söz konusu olmadığını, "durum değerlendirmesi yaptıklarını" söyledi. Özkan ise gece yarısına kadar Tantan'ın evinde kaldı. Kulislerde, Özkan'ın ikna edemediği Tantan'ın bakanlıktan istifa etmeye kararlı olduğu, ANAP'tan da istifa edeceği söyleniyor. Tantan'ın bugün konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. ANAP lideri Yılmaz da, gece kurmaylarıyla konutunda toplantı yapıp, değerlendirmelerini aldı.

Çakar: Bildiği yolda yürür
Tantan'In kabinedeki revizyonu öğrendiği sırada yanında olan MHP'li Ahmet Çakar, SABAH'a bu anı da şöyle anlattı: "Servis esnafıyla ilgili bir konuyu aktarmak için makamına gitmiştim. TV'lerden haberi duyduk. Ben çok şaşırdım, üzüntümü dile getirdim. Tantan ise hiçbir şey olmamış gibi maça gitmeyi teklif etti. Süreci beklemeyi uygun gördü. Kendisi güvenilir bir çizgi yakalamış bir insandır. Güvenlik konusunu en iyi başaracak insandır. Bildiği yolda yürüyecek, arkasına bakmadan gidecek. O hiçbir yorum yapmadı, ben böyle bir adam gördüm karşımda. Dava adamıdır. Benim kadar bu olaya Türk milleti de üzülmüştür."

Yakın çevresinden alınan bilgiye göre, Yılmaz ile kavgaya giriştiği günden bu yana görevden alınacağını yüksek ihtimal olarak gören Tantan, bir süre önce bakanlık lojmanını boşaltma hazırlıklarına da başladı. Tantan, taşınmayı düşündüğü çok katlı Meclis lojmanını da boyatarak hazır hale getirdi. Yaptıklarına pişman olmadığını söyleyen Tantan, yakın çevresine "Kim haklı kim haksız buna halk karar verecektir" mesajı veriyor.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır