kapat
06.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

Bu iş tuttu


Sümerbank ve bünyesindeki beş bankanın satışa çıkarılan malları büyük ilgi gördü. Açık artırmaya 1.437 kişi katıldı
Sümerbank ve bünyesindeki Egebank, Yurtbank, Yaşarbank, Ulusalbank ve Bankkapital'in elektrik ve elektronik eşyalarının satışında izdiham yaşandı.

Eskidji Müzayede Evi'nin organizasyonunda 'Açık Teklif Alma Usulü' ile yapılan müzayedeye bin 437 kişi katıldı.

Bilgisayar, jeneratör, faks, fotokopi, telefon, hesap makinası gibi toplam bin 109 adet elektrik ve elektronik eşyanın satıldığı müzayede büyük ilgi gördü. Bilgisayar 150-400 milyon, klima 700-1 milyar, jeneratör 1-1.5 milyar, faks-fotokopi cihazları 400 milyon, güç kaynakları 1 milyar, telefonlar ise 20 milyon liradan alıcı buldu. Sümerbank Genel Müdür Yardımcısı Halil Sunalı, menkul satışlarının tahmin ettikleri rakamların üzerinde gittiğini belirterek, "Türkiye'nin en şeffaf ihalesi yapılıyor. Satılan mallar ve rakamlar ortada. İsteyen herkes ihalelere katılabilir. Tespihli ve ayakkabısının topuğuna basan tipler ihaleye katılamıyor. Mecidiyeköy şubesinde ilk günkü satışlardan 5 milyar lira bekliyorduk. Ne var ki 7 milyar liralık satış yaptık. Menkul satışları çok iyi gidiyor. Birçok kamu kuruluşunda eşyalar depolarda çürüyor. Biz ise durağan malları ekonomiye kazandırıyoruz. Tüm menkul ve gayrimenkullerin satılacağını tahmin ediyorum" dedi.

Sümerbank ve bünyesindeki beş bankanın elektrik ve elektronik eşya satışına her kesimden pekçok insan katıldı. Kimi katılımcılar iş yerine, kimisi evine, kimisi de akrabalarına hediye almak için bayrak aldı.

İşçi emeklisi Kaya Yıldız, yeğen ve torunlarına bilgisayar hediye etmek için ihaleye katıldığını söyledi.

Yıldız, "Yeğen ve torunlar 'Dede bilgisayar al' diye kafamın etini yediler. Emekli maaşı ve yan gelirlerle yeni bilgisayar alamayınca müzayedeye katıldım. Üç-dört tane bilgisayar aldım" dedi. Petrol ticareti yapan Semih Yeğin ise işyerindeki eksik eşyaları tamamlamak için müzayedeye katıldığını belirterek, "Bilgisayar, faks, telefon ve para sayma makinasını ucuza almak için geldim" dedi. 23 Haziran'a kadar sürecek ihalelerden 105 milyon dolar gelir bekleniyor.

MERT İNAN

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır