kapat
27.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ruhun gıdası


Clubbing çağı

Trip Do Brasil 2 (Sony Music)
Geçenlerde, ayıptır söylemesi, Nu-Pera'ya gittik. Gençliğin clubbing yaptığından haberdardık, ama meselenin bu boyuta vardığını bilmiyorduk. İster 'fotokopi' deyin, ister 'hobo'; birbirinin aynı giyinmiş, aynı makyajlı, yanık tenli, zayıf ve kesinlikle ÇOK sayıda güzel insan, club ritimleri eşliğinde salınıyor, yetmezse alt kata inip hoplayıp zıplıyordu. Trip do Brasil mevzuuna gelince, Brezilya etnik müziği, marifetli DJ'lerin ellerinden çıkınca bir başka oluyor. Clubber'lara duyurulur.

Yavuz hırsız!

Legendary Rock (EMI)
Küçükken uykuya dalmadan önce en sevdiğimiz oyun, sanal filmler çevirmekti. Filmin oyuncuları, her şeyi yavaş yavaş -geceler boyu süren titiz bir çalışma neticesinde- biçimlenirdi. En önemli detay filmin soundtrack'iydi; listeler çıkarılır, her sahne için uygun şarkı adayları belirlenirdi. Bu albümü dinleyince bu yüzden feryat ettik: "Amanın! Biri benim filmimin soundtrack'ini yürütmüş!" Bir kere albüm Queen'in "Love of My Life"ıyla başlıyor! Whitesnake, Deep Purple, Cutting Crew, Marillion, Boston (hem de "Amanda"!), Poison; hepsi var işte... Mis gibi 80'ler kokuyor.

Toplama çıkarma

The Best of Hip-Hop (Universal)
Toplama albümler dizisi gibi oldu, farkındayız. Bu hafta böyle. Ne yapalım, kriz var; öyle eskisi gibi herkesin her çıkan albümünü alacak halimiz vaktimiz yok. Çaresiz toplamalarla idare edeceğiz. Ne toplarlarsa, onu dinleyeceğiz... Mezkur albüm ise bir hip hop toplaması. Eminem var, Mary J. Blige var, Sisqo var... Pek yerinde bir toplama olduğu söylenemez. Yani en azından adı itibariyle; 'best of'luğu hak etmiyor. Ama toplamışlar işte... Alın.

AYŞE DENİZ POYRAZ

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır