kapat
02.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Muhteşem gösteri


Türk Hava Kuvvetleri'nin 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle Türk Yıldızları'nın yaptığı gösteriler nefes kesti. Komutanlar, Ankara'dan İzmir'e CASA uçağı ile gitti
İZMİR, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle, muhteşem bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Türkiye dahil 15 ülkeden uçakların katıldığı gösterileri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve kuvvetleri komutanları birlikte izledi. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve eski kuvvet komutanları da protokoldeki yerlerini aldı.

CASA'LAR GÜVENİLİR
Devletin zirvesi, öncelikle Çiğli Hava Üssü'nde 15 ülkenin uçaklarının sergilendiği alanı gezdi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin, uçakların özelliklerini teker teker anlattı. Celasin, CASA CN-235 tipi ambulans uçağını Sezer'e gösterirken, "Sayın Cumhurbaşkanım, bunlar güvenli uçaklardır" yorumunda bulundu. Celasin daha sonra gazetecilere "Arkadaşlar, bu uçağı çekin. En güvenilir uçaklardan biri" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın hafta başında yaptığı "CASA'lar güvenilir uçaklardır" açıklamasına karşın, Ankara'dan getirilen gazetecileri, C-160 ile taşımaları dikkat çekti. Kuvvet komutanları ise, CASA CN-235 uçağıyla İzmir'e geldi.

Malatya yakınlarında düşen CASA uçağında 20'ye yakın personelini şehit veren Özel Kuvvetler'e bağlı birlikler kazadan sonra ilk kez dün kamuoyu önüne çıktı. Bordo Bereliler'in 2 Black Hawk helikopterinden halatla aşağı sallanarak yaptığı gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı.

YUNANİSTAN YOK
Yunanistan davetli olduğu halde, gösterilere son anda katılmaktan vazgeçti. Yunanistan'ı savunma ataşesi temsil etti.

Gösterilerde, ABD'nin teknoloji harikası, B-1 bombardıman uçağı havadaki gösterisi ile izleyenleri büyüledi. B-1 İngiltere'den sonra ilk kez Türkiye'de bir gösteriye katıldı. Gösteri uçuşlarında üstün teknolojiye sahip Macaristan ve Romanya'nın elinde bulunan MIG-29 ve MIG-21 uçakları da yine ilk kez Türkiye semalarında boy gösterdi. Gösterilere, TSK'dan F-4, RF-4, F-5, F-16, C-160 ile Altın Kanatlar'ın da bulunduğu toplam 13 uçak katıldı. Gösterileri 120yabancı, 50 Türk gazeteci izledi.

Hale KÖŞÜŞ Cengiz UYSAL - Meltem SEYİS

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır