kapat
02.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Bakanlık babamdan kalmadı, içim rahat


İstifadan sonra ailesiyle bir dostunun doğum gününe giden Yalova, dilekçesini hediye olarak verdi: Tarihi bir hediyedir, değerini bil...
Tütün yasasıyla ilgili sözleriyle piyasaları allak bullak eden ve özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan Yüksel Yalova, istifasının hemen ardından ailesi ve yakın dostlarıyla Ankara Tenis kulübünde yemekte buluştu. Gazetecilerin alınmadığı yemekte sadece SABAH vardı.

Rahat görünmeye, ailesi ve dostlarına moral vermeye çalışan Yalova, "Bu kadar büyütülmeli miydi? Birileri maksatlı olarak mı abarttı?" diye sormadan da edemedi.

Eşi Ayşen, kızı Melike, Vakıfbank Genel Müdürü Altan Koçer ve eşi Buket Hanım, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Salih Taşdan'ın bulunduğu yemekte aile dostları Nuran Yıldız'ın doğum günü de kutlandı. Yıldız'a doğum günü hediyesi olarak birkaç saat önce Başbakan Bülent Ecevit'e sunduğu, kendi el yazısıyla yazdığı istifa mektubunu veren Yalova, espri yapmayı da ihmal etmedi: "Pek güzel bir hediye olmasa bile, tarihi bir hediyedir. Değerini bil, çerçeveletip evine asarsın."

TEK ÜZÜLDÜĞÜ YARIM KALAN İŞLER
Yüksel Yalova, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nde yaptığı açıklamanın ardından doğan kriz kendisini istifaya götürürken, bu süreçte haberi önce eşi Ayşen Yalova'ya verdi. Eşine sadece istifa ettiğini söyleyen Yalova, hemen ardından iki yıldır birlikte çalıştığı üç bürokratını arayıp helalleşti. Vakıfbank Genel Müdürü Altan Koçer, Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar ve Vakıflar Genel Müdürü Nurettin Yardımcı'yı telefonla arayan Yalova, teşekkür etti ve "Hakkınızı helal edin" dedi. İstifanın ardından ailesi ve dostlarıyla yediği yemekte günün değerlendirmesini yapmak istemeyen Yalova, rahat görünmeye çalıştı.

Gülümseyen ve sürekli espri yapan Yalova, "Siyaset, bu makamlar müktesep hak değildir. Bana babamdan kalmadı bu makam. Önemli olan hakkını vermekti, verdim. İçim rahat" dedi. Ancak Yalova'nın yine de üzüldüğü bazı noktalar vardı:

"Yarım kalan işler var. Özelleştirmeyle ilgili bir sorun yok ama, bazı vakıf değerlerini yeniden kazandırmak için attığımız adımlar inşallah yarım kalmaz. Ama bunların takipçisi olacağım."

AYŞEN HANIMIN İÇİNE DOĞMUŞTU
Bol bol futbol sohbeti yapılan yemekte Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ve Göztepe'nin birinci lige çıkışı da kutlandı. Koyu Fenerli ama, aynı zamanda Göztepe'nin fanatik taraftarı olarak mutluluğunu pek çok kez yineledi. Yalova, Göztepe'nin şampiyonluk kutlaması için de istifasının hemen ardından İzmir'e gitti.

Uzun akşam yemeğinde Ayşen hanım moralini düzgün tutmaya çalışırken bir yandan da "Böyle şeylerin olacağı içime doğmuştu. Sabahın 5'inde uyandım, içimde bütün gün sıkıntı vardı" diye anlattı. 17 Haziran'da ÖSS sınavına girmeye hazırlanan kızı Melike de, bütün gece arkadaşlarının "hayırlı olsun" telefonları ile üzgün oldukları mesajlarına şu karşılığı verdi:

"Babamın yanlış yapmadığını biliyorum. Ama bir yandan da seviniyorum, artık bana daha fazla zaman ayıracak."

Telefonu hiç susmayan Yalova'yı partili arkadaşları da yalnız bırakmadı. ANAP'lı Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı'nın şu sözleri herkesi güldürdü: "Benim dayım 3 kez bakanlık yaptı, apoletine 3 yıldız mı koydular? Ben bir kez bakanlık yaptım, sen de. Hepimizin adı eski bakan olacak."

İZMİR'DE ÇİFTÇİ TEMSİLCİLERİ VE ÜRETİCİLER KARŞILADI
Dün İzmir'e giden Yalova, Adnan Menderes Havaalanı'nda tütün üreticileri ve çiftçi temsilcileri tarafından karşılandı. Kimseye kırgın ve kızgın olmadığını belirten Yalova "Siyaset hiç bir zaman benim geçim kaynağım olmadı. Özelleştirmede yeni görev alacak arkadaşlara başarılar dilerim" dedi.

BABASI DESTEK VERDİ: OĞLUM DOĞRUYU YAPTI
Yüksel Yalova'nın "babamdan kalmadı" dediği bakanlıktan istifasına Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde yaşayan babası Kamil Yalova da destek verdi. Demircilik yapan baba Yalova, "Ben oğlumun işlerinden anlamam. Ancak, doğruyu yapmıştır. Yıllarda devlete hizmet etti, bundan sonra da milletvekili olarak hizmet eder. Telefon ettim, morali iyiydi. Üzüntü duyduk, ama hayırlı olsun" diye konuştu.

'LÜZUM' KRİZİ
Bu arada, Yüksel Yalova'nın bakanlıktan istifa mektubunu hazırlarken, takıldığı tek konunun "görülen lüzum üzerine" mi, yoksa "gördüğüm lüzum üzerine mi" diye yazacağı oldu. Yalova, sonunda karar verdi ve Başbakan Bülent Ecevit'e hitaben şu dilekçeyi yazdı:

"Sayın Başbakan'a

Yürütmekte olduğum Devlet Bakanlığı görevimden görülen lüzum üzerine istifa ediyorum. Takdirlerinize arzederim."

Şebnem BURSALI

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır