kapat
02.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Türbanlı seks davası


Türbanlıların seks hayatı üzerine yapılan yorumlar Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, araştırmacı İsmail Nacar ve Reha Muhtar'ı mahkemelik etti
'Türbanlılar ve seks' konulu tartışma Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın Takvim gazetesindeki köşe yazısıyla başladı. Bir başka gazete de, Beyaz'ın yorumunu 'Türbanlı kadın cinsellik fakiri' başlığıyla haber haline getirdi ve Beyaz'ın şu görüşleri savunduğuna yer verdi:

"Dünya nimetlerinden uzak durmak, cinselliği öldürmek caiz değildir. Türbanlı kadınlar, yalan telkinler sonucu cinsel duygularını baskı altına alıp söndürüyorlar. Büyük bölümü evlendiğinde mutlu olamıyor, eşini de mutlu edemiyor. Bastırılmış cinsellik yüzünden erkekten ürkme tavrı var. Bu yüzden eşlerine soğuk davranıyor, cinselliği yaşayamıyorlar."

'SALAK SALAK KONUŞMA'
Beyaz'ın yorumu Show TV ana haberin sunucusu Reha Muhtar için bulunmaz bir fırsattı. Ana Haber Bülteni başladığında önce Beyaz'ın açıklamalarına yer verdi Reha Muhtar, ardından da kendi yorumlarını sıralamaya başladı:

"Şimdi bu adam Marmara İlahiyat'ın dekanı. Profesör. Adam kafayı yemiş. Benim babam da profesör. Profesörlere saygımız var, ama bana bak hoca. Adam gibi hocalığını yap, salak salak konuşma. Milletin inancına hakaret etme..."

Muhtar, İslami konulardaki araştırmaları ve keskin yorumlarıyla tanınan İsmail Nacar'ı da Haber Bülteni'ne konuk etmişti. Nacar, Ana Haber'de Beyaz'a şöyle karşılık verdi:

HOCA ÇİLEDEN ÇIKTI
"Zekeriya Beyaz'ın da kızları var. Kendi kızlarına böyle mi ders veriyor? Önünüze gelenle birlikte mi olun, diyor. Onlara nasıl yol gösteriyor? Önce onu söylesin."

Muhtar'ın ve Nacar'ın bu sözleri üzerine Beyaz dava açtı. Beyaz, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Show TV'nin kendisiyle 10 dakikadan fazla çekim yaptığını, ancak toplam 30 saniyeyi geçmeyecek şekilde görüşlerinin yayınlandığını belirtti. Beyaz, Muhtar'ın aralara kendi yorumlarını katarak söylenenden çok farklı, bambaşka bir haber yaptığını ve sözlerinin tamamen çarpıtıldığını ekledi.

Beyaz'ın avukatları Hasan Gürbüz ve Gülser Teke tarafından yapılan suç duyurusunda şu görüşlere yer verildi:

'HAYATINI HİÇE SAYDILAR'
"Müvekkilimize güya cevap veren sanık İsmail Nacar, hakaret etmiştir. Haber bülteninin sunucusu sanık Reha Muhtar da, 'Salak salak konuşma' diyerek müvekkilimize hakaret etmiştir. Müvekkilimizin sözlerini çarpıtıp, haberi cinsel içerikli hale getiren kendileri olduğu halde, müvekkilimizi hedef haline getiren yayın yaparak hayatını da tehlikeye sokmuşlardır. Nitekim 08.01.2001 tarihinde M.Ü. İlahiyat Fakültesindeki bir toplantıda terör örgütlerinin yönlendirip kullandığı Halil Cihan adlı bir öğrenci, bıçakla öldürmek için müvekkilimize saldırmış, ağır yaralanan müvekkilimiz şans eseri ölümden dönmüştür."

Nacar ise savcılığa verdiği savunmada "Toplumun büyük kısmına pervasızca hakaret eden bu müstehcen ifadelerin bir temelinin olmadığı açıktır. Bu çerçevede İslam ve kültürel konularda kamuoyuna malolmuş bir aydın olarak Show TV düşüncelerimi sordu. Ben de yanlış ve çirkin olduğunu söyledim" dedi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır