kapat
02.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Son patroniçe


Kira vergisi rekortmeni Ayla Ökmen'in kızı Çiğdem, trilyonluk servetin sahibi oldu. Londra'da yaşayan 37 yaşındaki varis, parasını annesi gibi değerlendirecek
İKİ yıldan beri kanser tedavisi gören, ancak önceki gün ölümcül hastalığa yenilen emlak kraliçesi Ayla Ökmen dün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Bağışları ve kira vergi rekortmenliğiyle tanınan Ökmen, Teşvikiye Camii'nde kılınan namazın ardından Merkez Efendi Aile Kabristanı'nda toprağa verildi. Ökmen'in cenaze törenine kızı Çiğdem ile birlikte iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü katıldı.

Annesinin tabutunu beyaz güller, 'Canım Annem' yazılı çelenklerle süsleyen ve omuzunda taşıyan Çiğdem Ökmen, cenaze töreni boyunca en ön safta yer aldı.

ONUN VARİSİ YOK
Çiğdem Ökmen annesinin ölümüyle trilyonluk mirasın sahibi oldu. Peki kimdi Çiğdem Ökmen? Yeni emlak kraliçesi 1964 yılında dünyaya geldi. O da annesi gibi bir evin bir kızıydı. Varlıklı doğdu. Çünkü dedesi Harp Akademileri Komutanı emekli Orgeneral Ali Fuat Erden'in malları ile annesinin dayısı Şerif Remzi Reyent'in İzmir'deki gayrimenkullerinin tek varisiydi.

Çiğdem'in güzel geçen çocukluğunun en üzücü olayı 10 yaşında babası Laçin Ökmen'in Belgrad Ormanları'nda öldürülmesiydi. Çok sevdiği ve fiziksel olarak da çok benzediği babasının ölümüyle sarsılan Çiğdem, ilk ve orta öğrenimin ardından Bornova Anadolu Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra Ege Üniversitesi'nde ziraat endüstrisi üzerine eğitim gördü. Bir süre sonra Londra'ya giden Çiğdem, eğitimine orada devam etti ve hiç evlenmedi.

MÜTEVAZI YAŞIYOR
Annesinin sahip olduğu binlerce dönüm arazi, yüzlerce apartman ve işhanının kiralarıyla geçinen Çiğdem, Türkiye'de bulunduğu zamanlarda annesi ile birlikte İstanbul Kandilli'deki yalılarında kalıyordu. Anne kızı tanıyanlar, "Zenginliklerinin aksine oldukça mütavazı hayat sürüyorlardı. İsteseler kendilerine 3 jet bile alabilirlerdi ama böyle lüksleri hiçbir zaman olmadı" diye konuştular.

Serveti 300 trilyon
Çiğdem Ökmen şu anda 300 trilyon liraya yakın bir servetin sahibi. Ökmen, annesinin ölümünden sonra İzmir'deki Reyent İş Merkezlerine, Narlıdere'de büyük bir araziye, İzmir 1. Kordon'da bir işhanına, Kadifekale ve Narlıdere Sahil Evleri'ne, Güzelbahçe'de çok sayıda arsaya ve yüzlerce apartman dairesine sahip oldu. Yakın çevresi Ökmen'in servetini annesi gibi değerlendireceğini belirtiyor. Çiğdem'in annesinin ölümünden İstanbul'da yaşayacağı da söylenenler arasında.

YENİ EMLAK KRALİÇESİNE ÜNLÜLERDEN BAŞSAĞLIĞI
Annesinin tabutunu 'Canım Annem' çelengiyle süsleyen ve omzunda taşıyan Çiğdem Ökmen taziyeleri kabul etti. Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, Semahat Arsel ve Sevgi Gönül, İnan Kıraç, Selim Edes cenazenin ünlü isimleriydi.

Seyhan SEVİNÇ

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır