kapat
02.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KISA KISA KISA


Yimpaş'ta franchising devri
YimpaŞ Holding, krize rağmen yatırım yapmak isteyenler için "franchising sistemi" başlattı. Projenin ilk mağazası Almanya Düren'de açıldı. Yimpaş Proma Süpermarket Zinciri adı verilen franchising projesinin Almanya'daki ikinci mağazası da yakında açılacak. Türkiye'deki ilk mağazanın İstanbul Güngören'de açıldığını belirten Yimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, Türkiye'de tüm hazırlıkları tamamlayarak ilan ve görüşme yoluyla franchising ortakları aramaya başladıklarını söyledi. İsteyenler 500-2 bin 400 metrekare arasındaki alanda Yimpaş Proma süpermarketi hayata geçirebilecekler.

Bellona, 850 mağazaya ulaştı
Mobilya sektöründe Türkiye'nin en büyük mağazalar zincirine sahip markalarından biri olan Bellona, krize meydan okuyarak mağaza açılışlarını sürdürüyor. Bellano'nın 850'inci mağazası İstanbul İncirli'de hizmete giriyor. Oturma gruplarından yaylı yataklara, ev tekstilinden panel mobilya takımlarına ve bebek koleksiyonuna kadar geniş yelpazede ürünler sunan Bellona'nın 520 çeşit ürünü 700 metrekarelik üç katlı bir alanda sergilenecek. Pek çok kredi kartının yanı sıra Bonus Card'ın da geçerli olduğu Bellona İncirli mağazası kapılarını bugün açacak.

Hisar Evleri 2002'de hazır
Mayıs ayı sonunda Spor Bakanı Fikret Ünlü'nün katılımıyla projesi tanıtılan Hisar Evleri, 2002 yılında teslim edilecek. 200 dönümlük arazi üzerine kurulacak 70 villa, Büyükçekmece Gölü'nün manzarası, şehir merkezine yakınlığı ve çevresinde özel eğitim birimleriyle birçok fırsat sunuyor. 350 metrekare kullanım alanlı, bahçeli, huvuzlu, 5 odalı, sauna ve şömineli, kapalı otoparklı ve çelik konstrüksiyon sistemi uygulanan evler Güven İnşaat tarafından yapılıyor.

Marka otoriteleri Türkiye'ye geliyor
Bu yıl 13.'üncüsü gerçekleştirilecek olan Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri Yarışması, geçtiğimiz yıldan itibaren marka ve pazarlama alanındaki yabancı otoritelerin katıldığı bir konferans ile birlikte yapılıyor. Bu yıl da aynı doğrultuda devam edecek konferansın ana mesajı, "Ülkeler Markaları Kadar Zengindir" olacak. Konferans, 14 Haziran tarihinde Feriye Konferans Salonu'nda saat 09.00'da başlayacak.

İtalyanlar Türk bankalarıyla ilgileniyor
İtalya'nın başkenti Roma'da görüşmeler yapan Devlet Bakanı Kemal Derviş, İtalyan işadamlarının, Türkiye'ye yatırım yapmak istediklerini bildirdi. Türkiye'nin önündeki 3-4 ayın da zor ve fedakârlıklarla geçeceğini anlatan Bakan Derviş, yaz sonunda durumun düzlüğe çıkacağını, iş alanlarının açılacağını ve yabancı yatırım girişinin artacağını ifade etti. Bakan Derviş, dün İtalyan Sanayici ve İşadamları Derneği yetkilileriyle kahvaltıda buluştu. Kahvaltı süresince ekonomik programın konuşulduğunu ifade eden Derviş, "Bankacılık sektörü, ulaşım, KOBİ, turizm başta olmak üzere, bir çok sektörde yatırım yapmak istiyorlar" dedi. Bakan Derviş, Yalova'nın istifası sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirirken de "Yeni bunalımlara müsaade etmememiz gerekir. Her demokrasi ortamında farklı düşünceler olabilir. Bunları doğal karşılamayız. Hükümet olarak ekonomik programın kararlı şekilde arkasındayız. Önceki günkü olay da bunu gösterdi" dedi.

Mavi Akım siyasete endeksli değil
Mavi Akım boru hattının yapımını üstlenen Rus Gazprom şirketi, Türkiye'de yaşanan siyasi sorunların, projenin uygulanmasını durdurmayacağını açıkladı. Gazprom Yönetim Kurulu üyelerinden Yuri Goryayinov, projenin uygulanmasının, Ağustos ayında denizaltı bölümünün inşaatının başlaması ile tepe noktasına çıkacağını belirtti. Rus yetkili, "Bir sorun vardı, Türk parlamentosu, belirli bir ülkeden doğalgaz alımına belirli bir kota koydu. Bizim temaslarımız ile bu kota aşıldı" ifadelerini de kullandı. Goryayinov, "Hattan gaz aktarılması, 2002 yılının ilk çeyreğinde başlayacak" dedi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır