kapat
02.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Koç'tan eğitime büyük katkı


KOÇ Ailesi, Vehbi Koç'un Ankara'da ilk firmasını kurduğu günün 75. yıldönümünde Türk eğitimine bir büyük katkıyı daha gerçekleştirdi.
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde önceki gün açılışı yapılan Semahat ve Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı, eğitim alanında sivil katkının üst düzeyde bir örneği oldu. Aynı anda 360 öğrencinin okul sonrasında yararlanabileceği parkın inşaatına 1 milyon 100 bin dolar harcanırken, binanın ve eğitimin devamlılığını sağlayabilmek için 2 trilyon 300 milyar liralık fon ayrıldı. Parkta, çok amaçlı salon, spor salonu, sanat odası, laboratuvar, seminer, kütüphane, oyun ve santranç odaları, 16 bilgisayar, 2 basketbol, 1 futbol sahası, 1 çocuk parkı ve 1 bahçe santrancı yer alıyor.

PARKIN KAPASİTESİ 15 BİN
Semahat ve Dr. Nüsret Arsel'in bağışlarıyla yaptırılan ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanan parkın açılışında bir konuşma yapan Vehbi Koç'un kızı Semahat Arsel, "75 yıl önce bugün, 31 Mayıs 1926'da Ankara'nın Çengelhan semtinde genç Vehbi Koç ilk defa kendi firmasını kurmuştu. Bugün aramızda bulunsaydı, herhalde son derece mutlu olurdu" dedi.

Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil de ilçede yaklaşık 22 bin ilköğretim öğrencisinin bulunduğunu, parkın kapasitesinin ise 15 bin olduğunu bildirdi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır