kapat
02.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Emlakbank, Kemal Derviş'e bağlandı


BAŞBAKAN Bülent Ecevit, Emlakbank çekişmesine son noktayı koydu.
Kamu bankalarının iyileştirilmesine dönük önlemler ve IMF'ye verilen taahhütler konusunda Devlet Bakanı Kemal Derviş'le MHP'li Devlet Bakanı Faruk Bal arasında, Emlakbank'la ilgili görüş ayrılığına bu kez ilginç bir çözüm getirildi ve Emlakbank, Derviş'e bağlandı.

MHP'li Devlet Bakanı Faruk Bal'a bağlı olan Emlakbank, kamu bankalarının yeniden yapılandırılması çalışması kapsamına alındı. Derviş'in yapılandırmaya yönelik faaliyetleri ve yaptığı atamalarla "fiilen" bankayla ilişkilendirilmiş olduğuna dikkat çeken Bal ise Ecevit'e 15 gün önce gizli ibareli bir yazı gönderdi. Bal, Emlakbank konusunda yetkinin Derviş'te, sorumluluğun da kendisinde olmasının doğru olmadığını belirterek, kendisindeki sorumluluğun alınmasını talep etti. Bal, bu yazının ardından işlem yapılmaması ve bankayla ilgili yeni düzenlemelere gidilmesi üzerine Başbakan'a bir yazı daha gönderdi.

Bunun üzerine Başbakan Bülent Ecevit, dün bir genelge yayınlayarak, Emlak Bankası'nın bankacılık faaliyetlerinin Devlet Bakanı Kemal Derviş ile ilişkilendirildiğini bildirdi.

Fatma Sibel YÜKSEK - Nevin BİLGİN

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır