kapat
02.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Peugeot 307 ile kükreyecek


Peugeot'nun merakla beklenen yeni modeli 307, 8 Haziran'da satışa sunulacak. Şirket, fiyatı 16.6 ile 24.7 milyar arasında değişen araçtan yılsonuna kadar 5 bin adet satmayı hedefliyor
Fransız Peugeot'nun yeni modeli Peugeot 307, 8 Haziran'da Türkiye'de satışa sunuluyor. 3 farklı motor versiyonu ile pazara sunulacak olan otomobilin satış fiyatı 16.6-24.7 milyar lira arasında değişiyor. Yeni 307 modeli için Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Pierre Louis Colin, Türkiye'de yaşanan ekonomik krize rağmen ataklarının devam ettiğini söyledi.

Yeni 307 modeli ile sene sonuna kadar 5 bin adet satmayı hedeflediklerini belirten Colin, "Bu yıl 307'nin bulunduğu segment olan M1'in (orta alt) Türkiye'de pazar payı yüzde 57'ye çıktı. Bu segment tüm markalar tarafından hedefleniyor. Biz de bu segmentte alışılmadık şeyler yaratmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

'PAZARDA İDDİALIYIZ'
Otomotiv pazarının geçen yıla oranla ilk 4 ayda yüzde 70 daraldığını kaydeden Colin, şöyle devam etti: "Tüm bu olumsuzluklara rağmen ilk 4 ayda pazar payımızı yüzde 6.8'e çıkardık. Geçen yılki toplam pazar payımız ise yüzde 4.7 idi. Otomotiv pazarının ikinci altı ayda hareketleneceğini düşünüyoruz. Yoksa 307 modelimizin lansmanını ertelerdik" dedi. Peugeot Genel Müdürü sözlerine şöyle devam etti:

"Peugeot Partner hafif mini van sınıfında lider, 206 modelimiz de küçük otomobiller arasında birinci durumda. Biz artık pazarın lider markaları arasında yer alıyoruz. Yapacağımız ataklarla da bunu sürdüreceğiz."

Hava kararınca farlar otomatik yanıyor
Peugeot 307'nin hepsi 4 silindirli olmak üzere, iki benzinli ve HDI dizel olarak 3 farklı motor seçeneği bulunacak: 1.6 lt 110 bg, 2.0 lt 138 bg ve 2.0 lt dizel 90 bg. Otomobilde sürücü ve yolcu güvenliği de ön planda tutuldu. ABS ve acil fren sistemi, ani yapılan frenlerde otomatik olarak yanan flaşörler, araçta sunulan aktif güvenlik ekipmanları olarak göze çarpıyor.

Bunun yanı sıra ön hava yastıkları, yan ve kendi segmentinde ilk defa sunulan perde hava yastıkları ve üçüncü arka kafalık pasif donanımlarından bazılarını oluşturuyor. Ayrıca araçta bulunan havanın kararmasıyla birlikte otomatik olarak yanan far sistemi ve Porsche ile birlikte tasarlanan tiptronik vites, sürüş konforunu artırmış. Tasarımı için Peugeot'nun 1 milyar dolar harcadığı 307 modeli, şirketin lokomotif modeli olacak. Peugeot 307'nin 2001 yılı için 300 bin adet olan satış hedefi, 2002 yılı için 550 bin olarak belirlendi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır