kapat
02.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İkizleri rahat bırakın


Psikologlara göre Bush'un sürekli problem çıkaran kızlarının temel sorunu, dünyanın 'en göz önünde bulunan ailesinin' üyesi olmaları
Amerika Başkanı George W. Bush'un ikiz kızları Jenna ve Barbara, geçtiğimiz Çarşamba akşamı bir başkasının kimliğiyle alkol alırken yakalanınca bir anda dünyanın gündemine oturdular. Televizyon kanalları ve gazeteler, ikizlerin alabileceği cezalardan psikolojik durumlarına kadar her konuyu ele alıyor. Psikologlar özellikle Jenna'nın yardıma ihtiyacı olduğunu söylerken birçok kesim de 'onların daha çok genç olduklarını ve rahat bırakılmaları gerektiğini' savunuyor.

SİLAH ALMAK DAHA KOLAY
Psikiyatristler, yaptıkları açıklamalarda "Jenna'nın aynı suçtan ikinci kez yakalanması normal değil. Bu bir yardım arayışı, yardım çığlığı" diyor. Bush'un da uzun yıllar alkol sorunuyla mücadele ettiğinin altını çizen psikiyatristler,"Şimdi babanın kızlarına yardım etme sırası" diyor. İngiltere'nin tanınmış gazetelerinden Daily Telegraph yazarı Philip Delves Broughton, konuyla ilgili 'İngiliz gençlerine 21 yaşına kadar içki içemeyeceklerini söylediğimizi düşünün. Ülkede anarşi çıkardı.' The Mirror gazetesi ise, 'Silah alabilirsiniz ama bir bira alamazsınız' başlığı attığı yazıda Amerika'da gençlerin kolaylıkla silah alabildiğini ancak içki alamadığını yazdı.

Beyaz Saray kadınları ikizlere destek verdi
BUSH kardeşlere sahip çıkanlardan ikisi eski Başkanlar Bill Clinton'ın eşi Hillary ve Henry Ford'un kızı Susan Ford Bales oldu. Hillary Clinton, medyanın kızları rahat bırakması gerektiğini söyledi. Susan Ford da, "Gözlerden uzak büyümeye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Beyaz Saray'da yaşamanın ne demek olduğunu biliyorum. Bu bir aile meselesi ve kimsenin karışmaya hakkı yok" dedi.

Prof. Dr. Emre Kongar: "Babalık keskin bir duygudur"
Çocuklarınızı kendi ilkelerinizle yetiştirmek istiyorsunuz. Toplum ise yalancılığa hatta üç kağıtçılığa prim veren bir yapıda işliyor. Çocukları evrensel doğrulara göre mi yetiştireceksiniz, yoksa toplumun pisliklerini de onlara öğretecek misiniz? Kız çocuğu konusunda sorun daha da büyüyor. Onları özgür ve bağımsız mı yetiştireceksiniz? Yoksa toplumun istediği gibi eve hapsedilmiş kızlar mı olacaklar? Tüm bu çelişkiler babalık mesleğini çok zor kılıyor ve evlatlarınızı iyi yetiştiremediğiniz duygusu sizi rahatsız ediyor.

Prof. Dr. Kerem Doksat : 'Onların dertlerini paylaşmalısınız '
Baba sevgisizliği üç biçimde yaşanabilir. Birincisi babanın ölümü, ikincisi babanın dönmemek üzere gitmesi, üçüncüsü ise fiilen olmasına rağmen işlev sahibi olmaması durumudur. 'Baba sevgisizliği' açısından bir çocuk için en tehlikeli olanı üçüncü durumdur. İster kız ister erkek olsun ergenlik çağında anne ile çocuk arasında sürtüşmeler başlar. Türkiye, anaerkil temelde erkek egemen bir kültür yaşıyor. Benim babalara tek önerim var: Çocuklarınızla bir büyükle konuşur gibi konuşun. Onlarla ilgilenin ve sorunlarını paylaşın.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır