kapat
01.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kanarya şokta


Camianın önde gelen isimleri Yıldırım'ın başkanlık görevini sürdürmesi yönünde birleşti. "Kongrede kimse aday olmasın, Yıldırım devam etsin" görüşü hakim

Keyfini çıkarmadı
Aziz Yıldırım'ın başkanlığı bıraktığını açıklaması, Fenerbahçe camiasında şok etkisi yarattı. Bu kararın kulüp içinde büyük kaosa neden olacağı ve zamansız alındığı yönünde görüşler ağır basarken, Yıldırım başkanlık döneminin en ağır eleştirilerine de hedef oldu. Camianın önde gelenleri Yıldırım'ın daha önce bırakacağı yönündeki sözlerini şampiyonluk stresine bağladıkları belirterek, "Şampiyon olduktan sonra alacağı keyif ile fikrinin değişeceğini düşünmüştük" dediler.

Kongreye 1 ay var
Yıldırım'ın yeniden görev almayacağını kesin bir dille belirtmesi, bir ay içinde yapılacak kongrenin hangi şartlarda gerçekleşeceği sorusunu da beraberinde getirdi. Hiç kimsenin aday olmayacağı, böylece mevcut yönetimin görev süresini tamamlayacağı görüşü ağırlık kazanırken, Asbaşkan Hamdi Akın aday olabileceğini söyledi. Futbol Federasyonu eski Başkanı Şenes Erzik'in Ayhan Bermek ile birlikte yönetimi devralması da gündemin ağırlıklı dedikodusu.

Ali ŞEN (Eski Başkan): Fenerbahçe'nin başkanı ağlamaz
AZİZ Yıldırım'ın bu yaptığı olmadı. F.Bahçe taraftarı ondan Şampiyonlar Ligi'nde başa güreşen bir takım kurmasını bekliyor. F.Bahçe, başkansız kalmaz ama zaman kısıtlı. Yıldırım kararını gözyaşları ile açıklamış. F.Bahçe başkanı asla ağlamaz, ağlamamalı. Aziz Yıldırım göreve devam etmeli. Büyük destek aldı. Daha fazla destek istiyorsa, en önde ben bütün taraftarlar evine gider, ona bu desteği veririz.

Kazım BAYÜLKEN (Kadıköy Grubu lideri): Israr ederse, her şey boşa gider
BAŞKAN, bu kararını mutlaka gözden geçirmeli. 10 gün istirahat edip, sinir sistemini normale döndürdükten sonra kesin karar vermeli. 15 ayda çok yol alındı. Çok sıkıntılı bir dönemde görevi bırakmada ısrarcı olursa kulübe büyük zarar verir. Bir anda aldığımız yoldan geriye dönülmüş olur. Başkandan bu kararını gözden geçirmesini ve 10 gün sonra kesin kararını açıklamasını rica ediyoruz.

Aziz YILMAZ (Birleşik F.Bahçeliler Vakfı Başkanı: Gülmek bizim de hakkımız
ŞOK oldum. Başkan çok yoruldu ve yıprandı. Ama şampiyonluğun keyfini yaşamalı. Zamanlama çok yanlış. Kutlamalar sürerken bu olay çıktı. Oğuz-Aykut'tan sonra ikinci hüznü yaşıyoruz. Gülmeye hakkımız yok mu? Kendi ailesinin yanı sıra, bir de Fenerbahçe ailesi var. Bizle de konuşmalıydı. Biz hiçbir adaya destek vermeyiz. Kimse aday olmazsa Aziz Yıldırım yine başkan olarak kalır.

Şevket YILMAZ (F.Bahçe Grubu lideri): Kulübü bir kaosa sokmayacaktır
HERKES gibi biz de şok olduk. Çok sağlıklı düşünemiyoruz. Sayın başkanımızın geri döneceğine, F.Bahçe'yi bir kaosun içine sokmayacağına inanıyoruz. Ama ailesi ve kendisinin de düşünceleri, istekleri bizim için önemlidir. Herkesin rızasını alarak devam etmesinden yanayız. Fenerbahçe bu kadar iyi hizmet eden bir insan buldu. Bu insanı en iyi şekilde ağırlamalı ve başkanlığı süresince de rahat ettirmeli.

Can BARTU: Vazgeçmesi şart
AZİZ Yıldırım'ın bu kararından vazgeçeceğini temenni ediyorum. Bence bırakmasının sebebi Fenerbahçe'nin 60 milyon dolarlık yatırıma rağmen şampiyonluğu son dakikaya kadar bir türlü garantileyememesi. Aziz Yıldırım, hiçbir zaman şöyle rahat, keyifli, huzur içinde bir maç seyredemedi. Ayrıca her sene 50, 60 milyon dolar ver, olacak iş değil. Bu takımın takviyeye ihtiyacı var, bunu çocuklar bile görüyor. Bu takımla Şampiyonlar Ligi'ne katılırsanız hüsrana uğrarsınız. Bunu başkan da çok iyi biliyor. Yönetim çok kuvvetli bir kadro kurarsa, biraz da zaman geçerse ben döneceğini tememni ederim. Bırakmasından da rahatsız oldum ayrıca...

Ziya ŞENGÜL: Fener bırakmaz
BENCE Aziz Yıldırım'ın başkanlığı bırakma kararı bütün Fenerbahçeliler'i ve Fenerbahçe'yi sevenleri üzmüştür. Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı, bazen insanların kendi kararlarını bile değiştirebilecek kadar önemli bir mevkiidir. Şahsi kanaatim, Fenerbahçeliler'in baskısı Yıldırım'ın vermiş olduğu bu son karardan geri dönmesini sağlar. O gitmek istese bile Fenerbahçeliler onu bırakmaz.

GÜRCAN BİLGİÇ

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır