kapat
01.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

İtalyan işadamları Derviş'e tam not verdi


İtalya'da, yeni kurulacak hükümette ekonomi bakanlığını yürütecek olan Giulio Tremonti ile görüşen Devlet Bakanı Derviş, uluslararası mali desteğin devamının, programın tavizsiz bir şekilde uygulanmasına bağlı olduğunu söyledi.
İtalya'nın başkenti Roma'ya dün beraberinde bir heyetle gelen Kemal Derviş, İtalyan Meclisi'ne giderek, yeni kurulacak hükümette Ekonomi Bakanlığı'nı yürütmesi beklenen Giulio Tremonti ile görüşme yaptı.

Derviş, İtalya'nın Türkiye'ye her zaman destek olduğunu söyledi. Derviş ve beraberindeki heyet daha sonra Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği binasında, aralarında Pirelli, Fiat, Telekom-Italia gibi birçok firmanın yetkilileri ile öğle yemeğine katıldı. Yemekte İtalyan şirketlerinin temsilcileri Türkiye ekonomisi ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu:

*İş-Tim Genel Müdürü Giuseppe Farina: Kemal Derviş profesyonel düzeyde uluslararası en üst seviyede sayılabilecek insanlardan biri.

* Fiat International Türkiye Şef Temsilcisi Maurizio Magnabosco: Türkiye'de beş aydır çalışıyorum. Dünya Bankası karşısında ciddi bir program hazırladı. Bu adamı kaybetmemelisiniz.

* ENI Yöneticisi Leonardo Mageri: Kemal Derviş, bende olağanüstü bir etki bıraktı. Boş vaadlerde bulunmuyor çok büyük bir enerjisi var.

* Pirelli Türkiye Genel Müdürü Alberto Moggi: Kemal Derviş ekonomi konusunda son derece hazırlıklı bir insan. Türkiye bu şansını kaybetmemeli.

Yasemin TAŞKIN/ROMA

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır