kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


AIDS için ertesi gün hapı çıktı
Hamileliğe karşı kullanılan 'ertesi sabah' hapından sonra AIDS'e karşı da benzeri bir hap üretildi. New York'taki Beth Israel tıp merkezinde kullanılmaya başlanan hapın, AIDS virüsü aldığından şüphe eden kişiler tarafından 72 saat içinde kullanılmaya başlanması halinde AIDS'i önleyeceği bildirildi. Hapın ilk aşamada sağlık alanında çalışan ve AIDS mikrobuyla sürekli temas halinde olan kişilerde kullanılacağı ifade edildi.

62 yaşında çocuk doğurdu
Fransa'nIn güneyindeki Frejnus kasabasında yaşayan 62 yaşındaki bir kadın, doğum yaptı. Özel bir klinikte gerçekleşen doğumun ardından annenin ve 3 kilo ağırlığındaki erkek bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Adı açıklanmayan yaşlı kadının, Fransa'da izin verilmeyen, ABD'de uygulanan bir yöntemle hamile kaldığı belirtildi. Guinness Rekorlar Kitabı'nda, doğum yapan en yaşlı kadın olarak 63 yaşındaki bir kadının adı geçiyor.

Afgan kadınına 'streç' burka yasağı
Köktendİncİ Taliban, kadınların burkalarına (vücudu baştan aşağıya kapatan elbise) yeni bir yasak getirdi. Burkaların vücuda çok yakın olması yasaklandı, bol burka giyilmesi uygun görüldü. Pilot bölge olarak Kandahar kenti seçildi. Dini polise de vücut hatlarını gösteren burka giyen kadınların cezalandırılması için tam yetki verildi.

ABD ve İngiltere'ye Arafat'tan tehdit
Filistin yönetimi lideri Yaser Arafat'a bağlı El Fetih örgütü dün Newsweek dergisinin biri Amerikalı biri İngiliz 2 muhabirini kaçırdı, daha sonra serbest bıraktı. Örgüt eylemin ABD ve İngiltere'nin İsrail'e desteğini protesto için gerçekleştirildiğini açıkladı. Bildiride, bu politikanın devamı halinde iki ülke vatandaşlarının da saldırılara hedef olabileceği ima edildi.

Ladin'in 4 adamı suçlu bulundu
ABD'nin Kenya ve Tanzanya'daki büyükelçiliklerine 1998'de düzenlenen bombalı saldırılardan sorumlu tutulan 4 teröristin davası sona erdi. Suçlu bulunan teröristlerin ömür boyu hapis ve idam cezasına çarptırılmaları bekleniyor. 7 Ağustos 1998'de düzenlenen saldırılarda, 12'si Amerikalı 224 kişi öldü. Saldırının ardında Suudi terörist Usema Bin Ladin vardı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır